REKLAMI GEÇ

VARİSE LAZERLİ ÇÖZÜM

VARİSE LAZERLİ ÇÖZÜM

Denizli Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İhsan Alur, varislere damar içi lazer tedavisinin çözüm olabileceğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 21 Kasım 2011 Pazartesi, 18:05

Özellikle uzun süre ayakta duran kadınların en önemli sorunlarından biri olan varis, korku olmaktan çıkıyor mu? Varis tedavisi önemli bir açıklama DDH’den geldi. Kalp Damar Cerrahisi Op. Dr. İhsan Alur dünya üzerinde milyonlarca insanın varis şikâyeti ile doktora başvurduğunu ve çoğunlukla kalıtımsal nedenlerin ön planda olduğunu söyledi. Kadınların yüzde 40’ı. erkeklerin yüzde 25’inde varis olduğuna dikkat çeken Alur, doğum kontrol hapı alınması, hamilelik, sürekli uzun süre ayakta kalmak ya da oturmak, şişmanlık, ileri yaş, bacak enfeksiyon ve travmaları eğilimi olanlarda varise neden olabileceğini söyledi. Varisin tedavi edilmezse ciltte çeşitli ödemlere neden olabileceğini ve ilerleyen varisin kan dolaşımında da önemli problemlere yol açabileceğini belirten Alur, bu yüzden varislerin ilerlemesine engel olmak gerektiğini belirtti.

DDH Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İhsan Alur, daha önceleri klasik operasyonla (Striping, Ligasyon) ekarte edilebilen ileri derecede yetmezlik mevcut olan toplar damarların bir çoğunun günümüzde EVLA (Endovenöz Lazer Tedavisi) tedavisiyle kolayca ortadan kaldırılabildiğine dikkat çekti. Alur; “EVLA varise neden olan toplardamarın, iz bırakmadan ve ameliyatsız lazer ışınları kullanarak içten yakılması yöntemidir. Lokal anestezi ile basit bir müdahale odasında yapılabilmesi, hastane yatışının olmaması, işlem süresinin kısa, 45 dakika olması, güvenli ve büyük ölçüde ağrısız bir iyileşme dönemi olması gibi nedenlerle EVLA hızlı bir şekilde varis tedavisinde altın standart haline gelmektedir. EVLA tedavisinde çok yoğun ışın demeti olan lazer enerjisi kullanır. Çok hassas olarak sadece hedeflenen dokuya ışık enerjisini sunan lazerler, çevre dokuyu etkilemez. Bu teknikte, ayak bileği ya da dize yakın bölgede lokal anestezi sonrası büyük toplardamar üzerine, küçük bir cilt kesisi açılarak lazer kateteri yerleştirilir. Ultrason ile kateterin yeri kontrol edilir. Bozuk damarın olduğu bölgede lazer ile damar yakılır. Damar, lazere cevap olarak kapanır. Kapanan bu damar tüm vücudun kan akımının ancak yüzde beşini taşıyan yüzeyel damarlardır. Kan otomatik olarak diğer sağlıklı damarlara yönlenir. %95-97 etkili olan bu yöntem sonrası hastaya varis çorabı giydirilir ve hasta normal yaşantısına bir saat sonra dönebilir. Hastalar eğer çalışıyorlarsa 1–2 gün içinde işlerine başlayabilir” dedi.

Yorumlar

haber   -  Bağlantı 5 Haziran 2013, 15:57

Haberde iletişim bilgileri mevcut… Oradan bilgi alabilirsiniz…

meltem   -  Bağlantı 5 Haziran 2013, 15:10

iyi calışmalar bu varis tedavisinda ücret alınıyormu alınıyorsa ne kadara oluyor tşk.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı