REKLAMI GEÇ

Vekil “kapatılacak”, genel sekreter “kapatmıyoruz” diyor

Vekil “kapatılacak”, genel sekreter “kapatmıyoruz” diyor

Denizli Devlet Hastanesi Onkoloji Servisi ile ilgili iki farklı açıklama kafaları karıştırdı. CHP Milletvekili Melike Basmacı, onkoloji servisinin kapatılacağı yönünde şikayetler aldığını ve bu birimin kapatılmaması gerektiğini söylerken, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Berna Öztürk ise bunun doğru olmadığını, kapatmak değil geliştirip, büyütmek için çalışma yaptıklarını belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Ağustos 2016 Cuma, 13:12

Denizli ve çevre illerdeki kanser hastalarına hizmet veren Denizli Devlet Hastanesi’nin onkoloji birimiyle ilgili farklı açıklamalar geldi. CHP Milletvekili Melike Basmacı, kendisine ulaşan hastaların servisin kapatılacağı bilgisini verdiğini, bunun yanlış olacağını söyleyerek, karardan vazgeçilmesini istedi.

BASMACI: ÇALIŞTIRAMIYORLARSA İSTİFA ETSİNLER
Böyle bir uygulamayla hastanede tedavi gören tüm kanserli hastaların özel hastanelere gitmek zorunda bırakılacağını ifade eden Basmacı, “Dar gelirli kanserli hastaların tedavi olduğu bir birimi kapatmak hangi akla hizmet etmektir. Kamu Hastaneleri Birliği derhal bu yanlışından dönmelidir. Denizli Devlet Hastahanesi sadece ilimizde yaşayan insanlara değil, bölgemizde bulunan birçok ile de hizmet verir hale gelmişken, Kamu Hastaneleri Birliği’nin kanserli hastalara onkoloji hizmeti vermeyecek olması asla kabul edilemez. Hastane yöneticileri aldıkları bu kararı yeniden gözden geçirmelidirler. Eğer hastane yetkilileri bu servisi çalıştıramıyorlarsa derhal istifa etmeliler” açıklamasını yaptı.

ÖZTÜRK: BÜYÜTÜYOR, GELİŞTİRİYORUZ
Basmacı’nın bu iddiaları üzerine görüştüğümüz Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Berna Öztürk ise, bu serviste 3 medikal ve 6 radyasyon onkoloğun görev yaptığını, radyoterapi ünitesinin bulunduğunu, SPECT/BT cihazının Ege’de İzmir’den sonra hizmete sunan ikinci yer olduklarını belirtti.

Kısa bir süre önce 19 yatağı 35 yatağa yükselttiklerini anımsatan Öztürk, “Biz bunun çalışmalarını yaparken böyle haberler çıkmasına şaşırıyoruz. Gerek medikal onkoloji, gerek radyasyon onkolojisi alanında özellikle bölgeye hizmet veren çok önemli bir merkezdir Denizli Devlet Hastanesi. Biz kapatma değil, bir büyütme geliştirme yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı