REKLAMI GEÇ

Veremle mücadeleye sertifika

61. Veremle Mücadele ve Propaganda Haftası’nda, veremle mücadelede aktif olan kişi, kurum ve sağlık personeline sertifika ve başarı belgesi verildi. Konusu verem olan şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler de ödüllerini aldı.

/ DENİZLİHABER / 11 Ocak 2008 Cuma, 01:00

61. Veremle Mücadele ve Propaganda Haftası nedeniyle, Denizli Verem Savaş Dispanseri Toplantı Salonu’nda Tüberküloz hastalığı hakkında bir toplantı gerçekleştirildi. Dispanser Doktoru Betül Abdüloğlu, toplantıda hastalık hakkında bilgi verdi. Abdüloğlu konuşmasında, Tüberküloz hastalığının solunan hava ile akciğerlere yerleşerek kişinin hasta olmasına neden olur aktif bir verem mikrobu taşıyıcı kişinin öksürmesi, hapşırması ve konuşmasıyla geçebileceğini söyledi.Türkiye’de HIV ve AIDS hastalarından sonra, en büyük payı Tüberküloz hastalarının almakta olduğunu belirten Dr. Betül Abdüloğlu, “Bu hastalıktan kurtulmanın tek yolu doğrudan gözetimli tedavidir” dedi.

Abdüloğlu’nun konuşmasının ardından yıl boyunca BCG ve PPD kurslarına katılan sağlık personeline başarılı sertifikaları verildi. Ayrıca Doğrudan Gözetimli Tedavi (DGT) konusuna destek veren kişi ve kurumlara teşekkür belgeleri, ilköğretim okulu öğrencileri arasında düzenlenen şiir, resim, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri ve başarı belgeleri verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı