REKLAMI GEÇ

Yanlış ilaç kurbanı mı oldu?

Yanlış ilaç kurbanı mı oldu?

Bel ağrısı şikayetiyle gittiği Denizli Devlet Hastanesi’nde beline epidural (belinden omuriliğe yapılan iğne) şırıngayla kateterden verilen ilaç sonrası önce solunumunun, ardından kalbinin durduğu öne sürülen 52 yaşındaki Atiye Baştürk, yapılan müdahalelerle tekrar yaşama döndürüldü. Geçen 1 Eylül’den itibaren komada yatan Baştürk’ün yakınları, Cumhuriyet Savcılığına başvurup, şikayetçi oldu. Ayrıca; hastane yönetiminin de idari soruşturma başlattığı belirtildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Kasım 2014 Pazartesi, 12:08

Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, (DHA)
Hacıeyüplü Mahallesi’nde oturan 2 çocuk ve 2 torun sahibi Atiye Baştürk; bel ağrısı çekmeye başlayınca geçen 1 Eylül’de, eşi İsmail Baştürk ile Denizli Devlet Hastanesi’ne gitti. Hastanenin Ağrı ve Anestezi Merkezi’nde yapılan muayene ardından 4’üncü kattaki servise sevk edilen Atiye Baştürk’e epidural yöntemiyle ağrı kesici iğne yapıldı ve aynı yerden daha sonra da enjeksiyon yapabilmek için kateter katıldı. Servise yatırılan Baştürk’e, iddiaya göre, akşam da bir hemşire, beline takılı olan bu kateterden şırıngayla ilaç verdi. Kısa bir süre sonra tansiyonu düşen Atiye Baştürk’ün önce solunumu, ardından da kalbi durdu. Hemşire ‘Mavi kod’ alarmı vererek doktorları servise çağırdı. Yapılan şok tedavisi ardından Baştürk’ün kalbi tekrar çalıştırıldı. Komaya giren Baştürk, geçen zamana rağmen yoğun bakımdan çıkamadı. Durumunun her geçen gün daha da kötüye gittiği belirtilen Baştürk’ün yakınları hastaneye tepki gösterdi. Hastanenin ihmali olduğu ileri süren Baştürk’ün eşi İsmail Baştürk ile kızı Pınar Temiz, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

“BAŞLARINDAN ATMAYA ÇALIŞIYORLAR”
Annesinin yürüyerek geldiği hastanede ihmal sonucu komaya girdiğini belirten kızı Pınar Temiz, “Basit bir tedavi için ic-1belinden iğne yapıyorlar sonra ise solunum ve kalbi duruyor. Müdahale ediyorlar ama komaya giriyor. O günden beridir komada. Yüzde 98 oranında özürlü hale geldi. Komadan çıkamayacak. Bilinci kapalı. Bu şekilde ne kadar yaşar bilmiyoruz. Şimdi de hastane yönetimi ve doktorlar, annemi hastaneden çıkartmak istiyor. Annem eve gelemez. Kim bakacak, nasıl bakılacak felçli, komalık hastaya? Nasıl çıkartmak istiyorlar anlamıyorum? Suç duyurusunda bulunduk diye bize sert tepki gösteriyorlar. Doktorlar bizi azarlayıp gönderiyor. Biz suçlu kimse, annemin bu hale gelmesinden kim sorumluysa cezası çekmesini istiyoruz” dedi.

“CEZALARINI ÇEKSİNLER”
ic-2İsmail Baştürk, eşi ile birlikte servise yürüyerek gittiklerini 4’üncü kata bile merdivenleri yürüyerek çıktıklarını belirterek şöyle konuştu: “Bitirdiler yaktılar bizi. Hayatımı bitirdiler. 28 yıllık eşimi özürlü hale getirdiler. Ne olursa olsun yasal şartlar altında hakkımı arayacağım. Cezalarını çeksinler. Başka doktorlara da danıştık, ‘Bakılamaz hale gelmiş’, ‘Beyni yenilerse yaşar, yenilemezse yaşamaz’, ‘Yoğun bakımdan çıkması ve eski haline gelmesi mucize olur’ diyorlar.”

İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Acar, hastane yönetimi tarafından idari soruşturma başlatıldığını belirtti. Acar, şöyle dedi: “Ailenin iddasına göre yapılan iğne sonucu hastanın kalbi durmuş, sonrasında ise yoğun bakıma alınmış. Hasta yakınlarının şikayeti üzerine savcılık ve kaymakamlık inceleme istedi. Biz de idari soruşturma başlattık.”

Hastanın epikriz raporunda hemşire tarafından verildiği ileri sürülen ilacın yer almadığı belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı