REKLAMI GEÇ

Yaşama yol ver kampanyası başladı

Yaşama yol ver kampanyası başladı

Sağlık Müdürlüğü “Yaşama Yol Ver” kampanyasını başlattı. Bayramyeri’nde kurulan stantta vatandaşlara ulaşılacak, ambulans ve 112 kavramları anlatılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Aralık 2015 Cuma, 16:34

Yaşama yol ver kampanyası kapsamında Bayramyeri Meydanında bilgilendirme standı kuruldu. Projeyi Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı tanıttı. Bayramyeri Meydanı’nda vatandaşlarla buluşan Arpacı ve sağlık görevlileri, acil sağlık hizmetinin önemini vurguladı.

Yaşama yol ver kampanyasının ambulanslara trafikte 112 önceliğini sağlanması ve 112 hattının gereksiz yere meşgul edilmemesi amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından başlatıldığını belirterek, Denizli özelindeki çalışmaların startının verildiğini söyledi.

Arpacı, “Yaklaşık 2 yıl sürecek olan bu çalışmanın ilk 6 aylık dönemi sonunda değerlendirme toplantıları yapılacak. Biz de ilimizde bu kampanyayı desteklemek amaçlı çeşitli faaliyetler gerçekleştireceğiz. Sağlık Bakanlığımızın, sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliği ve kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmaları kapsamında, ‘Yaşama Yol Ver’ isimli acil sağlık hizmetlerinin sunumunda 112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi medya kampanyasını Bayramyeri’nde kurduğumuz stantla başladık” dedi.

Kampanyaya halkın desteğinin önemli olduğunu anlatan Arpacı, “İnsan hayatı en önemli kutsal değerdir. Dolayısıyla ambulansların gerçekten amaçları doğrultusunda çalışabilmesi için halkımızın ve genel olarak kamuoyunun hassas olması son derece önemli. 112 Acil Çağrı merkezinin gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte seyreden ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesine yönelik farkındalığın artırılması çalışmaları devam edecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı