REKLAMI GEÇ

Yaşamak için ölümü göze aldı

Yaşamak için ölümü göze aldı

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde Denizli ve bölgede ilk olan bir ameliyat gerçekleştirildi. Ölüm riski yüksek olmasına rağmen ameliyat olmayı kabul eden 66 yaşındaki Arif Yılmaz’ın göğüs boşluğu ve karnının içerisindeki aort damarı tamamen değiştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Eylül 2014 Çarşamba, 10:27

66 yaşında emekli Arif Yılmaz, PAÜ Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalına artan karın ve sırt ağrısı şikayetiyle başvurdu. Çekilen tomografi filminde göğüs kafesinin içinden başlayıp bacaklara kadar inen aort damarında yaklaşık 8 santimetreye ulaşan anevrizma (balonlaşma) olduğu tespit edildi. Hasta ölüm riskinin yüksek olmasına rağmen ameliyat olmayı kabul etti. Doç. Dr. Bilgin Emrecan, Yrd. Doç. Dr. Tevfik Güneş ve Dr. Fırat Durna tarafından oluşturulan ekip tarafından ameliyata alındı. Çok özel ve karmaşık tekniklerin kullanıldığı ameliyatta göğüs boşluğu içerisindeki ve karnının içerisindeki aort damarı yaklaşık 4.5 saat süren bir ameliyatla tamamen değiştirildi.

Ameliyat esnasında omurilik, karaciğer, bağırsaklar ve böbrekleri besleyen atardamarlar özel tekniklerle korunarak ameliyatta değiştirilen aort damarına tekrar dikildi. Ameliyat sonrası da sorunsuz geçen hasta yaklaşık 10 günlük takip sonrasında iyileşerek taburcu edildi. PAÜ Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilgin Emrecan bu büyüklükteki bir bölgeyi besleyen aort damarının değiştirilmesinin Denizli’de ilk kez yapıldığını belirtti. Emrecan, “Aynı rahatsızlığı yaşayan birçok hasta var. Maalesef hastalar, bu denli riskli bir ameliyatı kabul etmediği için kaderleriyle baş başa kalıyorlar. Bu ameliyat her merkezde yapılamıyor. Tecrübeli ve gerekli donanıma sahip merkezlerde yapıldığı takdirde iyi sonuç alınabiliyor. Denizli’de de Pamukkale Üniversitesi olarak bu ameliyatı başarıyla gerçekleştirerek öncü olduk” dedi.

Yorumlar

AHMET YILMAZ   -  Bağlantı 10 Kasım 2014, 06:26

ALLAH ONDAN RAZI OLSUN.BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİZ.

Beyhan ÖKMEN   -  Bağlantı 25 Eylül 2014, 10:02

Bu gibi doktorlarımızın önü açılmalı,devlet desteğini,yönetim iradesini koymalıdır.Çalışmalarında başarılar dilerim.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı