REKLAMI GEÇ

Yenilenen acil servis hizmete açıldı

Yenilenen acil servis hizmete açıldı

Denizli Devlet Hastanesi’nin yenilenen Acil Servisi, Vali Yavuz Erkmen’in katıldığı törenle açıldı.

/ DENİZLİHABER / 4 Temmuz 2008 Cuma, 00:00

Denizli Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde yapılan törene Vali Yavuz Erkmen’in yanı sıra Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım, İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ramazan Canural, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın ve hastane çalışanları katıldı.

‘36 hastaya birden müdahale edebiliyoruz’

Yenilenmesi 670 bin YTL’ye mal olan ve on ayda tamamlanan servisin açılışında konuşan DDH Başhekimi Canural, “Her türlü acil müdahalelerin ilk yapıldığı yer acil servislerdir. olduğunu belirten Canural, “Bu birimler ölümle yaşamın yan yana olduğu birimlerdir. İlk müdahaleler buralarda yapılır ve hayatlar buralarda kurtarılır. Bu birimde 24 saat aralıksız hizmet veren tüm personelime teşekkür ediyorum. Burada günde yaklaşık bin hastanın müracaatına cevap verilmektedirler. Hastanemiz Denizli’deki hasta yükünün yüzde 55’ini çekmektedir. Yapılan tadilatla, 1500 metrekarelik acil servis alanında 36 hastaya birden aynı anda müdahale edebilir hale geldik” diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında sağlık alanında çok mesafe alındığını, Denizli Devlet Hastanesi’nin de bu dönüşüme ayak uydurarak çok önemli ilerlemeler sağladığını söyledi. Vali Yavuz Erkmen de halk arasında söylenen ‘Allah kimseyi hastanelere düşürmesin, eksikliğini de göstermesin’ sözüyle başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:“Acil servisler hastaların hastanelere acil olarak başvurdukları ilk mekanlardır ve bu mekanların hastaların ve yakınlarının morallerini düzeltecek şekilde düzenlenmesi büyük önem taşımaktadır. Buradaki ilk temasta vatandaş verilen hizmetten memnun olmalıdır. Denizli’deki görev sürem içerisinde sağlık alanı ile ilgili bir iki istisna dışında şikayetle karşılaşmadım. Bu başarının sağlanmasında emeği geçen tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. Hizmete açılan bu yeni acil servisin yapımında emeği geçen herkesi kutluyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından servisin açılışına geçildi. Vali Yavuz Erkmen, servisin açılış kurdelesini kendisi kesmek yerine, servise hasta getiren, hasta yakını vatandaş Mehmet Ulaş’a kestirmeyi tercih etti. Açılışın ardından Vali Erkmen ve protokol üyeleri servisi gezerek incelemelerde bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı