REKLAMI GEÇ

Yerli ventilatörler PAÜ’de kullanılmaya başladı

Yerli ventilatörler PAÜ’de kullanılmaya başladı

PAÜ Hastanesi yerli solunum cihazlarını kullanmaya başladı. Hastane yönetimi tarafından alınan 10 ventilatör kullanıma girdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ekim 2020 Salı, 10:46

Anestezi ve Reanimasyon AD. Başkanı Prof. Dr. Hülya Sungurtekin, kovid-19 salgınının tüm dünyaya bir ciddi salgın esnasında ne kadar hazırlıksız olunduğunu gösterdiğini belirterek, “Salgının başından beri çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. İlk başlarda bütün Dünya gibi biz de ne ile karşı karşıya olduğumuzu bilmiyorduk. Süreç ilerledikçe tedavi seçeneklerimiz yaklaşımımız biraz daha belirgin hale geldi” dedi.

Koronavirüs hastalığında tablonun çok hızlı bir şekilde ilerlediğini ve doğrudan yoğun bakım ihtiyacı doğduğunu dile getiren Sungurtekin, “Yoğun bakıma giren hastaların büyük bir kısmında tedavi sürecinde solunum sıkıntısı, ağır pnomoni ve ağır hastalık tabloları nedeniyle hastaların solunum cihazına bağlanması gerekiyor. Bu salgın süresince dünyada mekanik ventilatör sıkıntısı çeken birçok ülke oldu. Bu kritik öneme sahip cihaz ve aletlerin hem ekonomik olması hem de gereksinim durumunda dışa bağımlı olmadan elde edilebilmesi çok önemli. Bizim yoğun bakımımızda salgın süresince artan ihtiyacı da karşılamak üzere çok kısa bir sürede döviz kuruna bağlı olmaksızın üniversite yönetimi tarafından 10 adet yerli ventilatör alındı ve kullanılmaya başladı” dedi.

Prof. Dr. Sungurtekin, koronavirüsten korunmak için maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması gerektiğini hatırlattı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı