REKLAMI GEÇ

Yüzlerce Denizlili neden hastanelik oldu?

Yüzlerce Denizlili neden hastanelik oldu?

Denizli Tabip Odası Başkanı Gökhan Önem kenti sarsan ve yüzlerce yurttaşımızı hastanelik eden zehirlenme olayını yakından takip ettiklerini söyledi.Denizlihaber.com’a konuşan Önem, PAÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri’ne gelen hastaların test sonuçlarında bakteri kaynaklı bir zehirlenmeye rastlanmadığını söyledi. Önem, “Dolayısıyla uzmanlar bir virüsten şüpheleniyor” diye konuştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Mayıs 2015 Perşembe, 13:53

Denizlihaber.com, dün yüzlerce Denizliliyi hastanelik eden garip olayı yetkililerden henüz bir açıklama gelmeyince Denizli Tabip Odası Başkanı Gökhan Önem’e sordu. Başkan Önem, konu hakkında Pamukkale Üniversitesi’nde vakalarla ilgilenen uzmanlarla görüşüp Denizlihaber.com’a ilk bulguları açıkladı.

Önem, alınan ilk bilgiye göre vakalarda bakteriyel bir zehirlenmeye rastlanmadığın söylerken, yüzlerce Denizlili bir anda hastanelik eden şeyin virüs olması ihtimali üzerinde durulduğunu belirtti. “Arkadaşlarımız bir virüse bağlı bağırsak iltihaplanması olabileceğini düşünüyorlar” diyen Gökhan Önem, virüsün su yoluyla buluşma olasılığı için vakaların belli bir süre hatta artarak devam etmesi gerektiğinin altını çizdi. Bu nedenle içme suyu kaynaklı yayılma ihtimalinin bir anda kesilmesi nedeniyle zor görüldüğünü dile getiren Önem, “içme suyu olsa çok ciddi ve net önlemler alınıncaya kadar vakaların artarak devam etmesi gerekiyordu. Ancak bir anda kesilmesi, içme suyunun böyle bir virüsün yayılmasında başlıca temel faktör oluşturmadığını gösteriyor” dedi.

Önem, toplu rahatsızlıkların belli lokasyonlarda olmasına rağmen kent genelinde bilinen çok büyük vakaların olmamasının tuhaf olduğuna da hak verirken, kafalardaki soru işaretlerinin Halk Sağlığı uzmanlarının sıkı bir araştırması sorması giderilmesi gerektiğini aktardı.

Önem, Denizlihaber.com’a yaptığı değerlendirmede alınan ilk bilgilerin olayın çerçevesine bakıldığında çak tatmin olmuş gibi görünmüyor. Bu nedenle Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün gerekirse vakaların tümüyle tek tek görüşerek nedenlerin çok daha net bir şekilde ortaya koyulabileceğini düşünüyor.

Oda olarak olayı yakından takip ettiklerini dile getiren Önem, “Virüsten kaynaklı bir iltihaplanma ise kesinlikle söz konusu hastaların aralarında bir temasın olması gerekiyor. Kuluçka dönemi içinde olan bir virüs aynı anda kendini göstermiş olabilir” diye konuştu.

Yorumlar

Bakış Açısı   -  Bağlantı 14 Mayıs 2015, 21:35

Şebeke suyu değil. Buralara hazır yemek yada hammadde gıda sağlayan bir firma mağduru bu insanlar. Apaçık ortada. Bunun hangi firma olduğunu da biliyorlar. Uyumayın eeyyy halk.

alican kaya   -  Bağlantı 14 Mayıs 2015, 15:35

şebeke suyu olabilir mi? Ailem ben dahil içiyoruz sıkıntının olduğunu göremedim. İnşallah nedeni çıkar ortaya

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı