REKLAMI GEÇ

Zayıflayınca yeniden doğdular

Zayıflayınca yeniden doğdular

Servergazi Devlet Hastanesi’nde Tüp mide ameliyatı olan obez hastalar, kısa sürede kilolarından kurtuldular. 10 ayda 88 kilo veren Okan Özdemir’in değişimi hayretler içinde bırakıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Kasım 2014 Perşembe, 13:30

Denizli Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Servergazi Devlet Hastanesinde 2013-2014 yılları arasında Sleeve Gastrektomi (Tüp Mide) ameliyatı yapılarak zayıflayan morbid ve süper morbid hastalar, Genel Sekreter Op. Dr. Osman Acar’ın da katıldığı bir etkinlikte bir araya geldiler.

ic-1

Denizli Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Servergazi Devlet Hastanesi yemekhanesinde düzenlenen etkinliğe Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar, Hastane Yöneticisi Uz. Dr. İbrahim Görüşen, Hastane İdaresi, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Kayabay ile 2013 – 2014 yılları arasında hastanede Genel Cerrah Uzmanı Op. Dr. Ali Kayabay tarafından Sleeve Gastrektomi (Tüp Mide) ameliyatı yapılan/yapılacak olan Denizli ve çevre illerden gelen 50 morbid ve süper morbid hasta katıldı.

İC-2

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Kayabay, vücut kitle endeksi 30’un üzerinde kişinin obez, 40’ın üzerindekilerin morbit obez, 50’yi geçenlerin ise süper obez olarak kabul edildiğini belirterek obezitenin gelişmiş ve az gelişmiş ülkelerin en büyük sorunu olduğunu söyledi.

İC-4

Kayabay, hastaların normal yollarla kilo vermelerinin mümkün olmadığı durumlarda eğer sağlık açısından risk taşımıyorsa ameliyat kararı aldıklarını belirterek, “Bu cerrahi tedavi için yaş sınırlamamız var. Genel olarak 18-60 yaş arasında uygulanmakla birlikte gelişimini tamamlamış ve 13 yaşını doldurmuş kız çocukları, gelişimini tamamlamış ve 15 yaşını doldurmuş erkek çocukları ile cerrahi uygulamaya ciddi risk oluşturacak hastalığı bulunmayan 70 yaşını aşmayan morbid obez bireylere bu ameliyatı yapmaktayız. Sleeve Gastrektomi cerrahisi sadece mide hacmini küçültmek üzere yapılan bir işlemdir. Mide uzunlamasına kesilerek bir kısmı çıkartılır. Kalan midenin hacmi küçülür. Ve laparoskopik dediğimiz kapalı yöntem ile uygulanmaktadır” dedi.

İC-3

Genel Sekreter Op. Dr. Osman Acar ise, son yılların en büyük sağlık tehditi obezite ile mücadelenin önemli olduğunu söyledi.

İKİNCİ HAYATLARINI YAŞIYORLAR
Ekinlikte obezite ameliyatı ile kilo veren hastalarda duygularını paylaştı. Hastalar, zayıfladıktan sonra yeniden doğduklarını ve ikinci hayatlarını yaşadıklarını dile getirdiler.

Etkinliğin sonunda Genel Sekreter Op. Dr. Osman Acar ve Hastane Yönetimi tarafından obezite cerrahisinde görev yapan ameliyat ekibine teşekkür belgeleri verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı