REKLAMI GEÇ

Servis şoförleri eğitimde

Servis şoförleri eğitimde

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, okul servis sürücülerine eğitim verildi. Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Çocuklarımızın hayatı sizlere emanet. Bu nedenle çok dikkatli olmanız gerekiyor” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ekim 2015 Çarşamba, 17:21

Gümüşler Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Millî Eğitim Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen seminere, Millî Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Şube Müdürü İlhami Taylan, Merkezefendi Şube Müdürü Resül Çövüt, Denizli Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Umul, Emniyet Müdürlüğünden Trafik Polis Memuru ile taşıma yapan öğrenci servis şoförleri katıldı.

ÇOCUKLARIMIZ SİZLERE EMANET

Servis sürücülerinin eğitim camiasının birer ferdi olduğunu belirten Millî Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, çocukların ulaşımlarının güven içinde gerçekleştirilmesinde önemli bir rol üstlendiklerini söyledi.
Oğuz, “Yıllardan beri ilimizde kayda değer bir olayımız olmadı. Bundan dolayı sizlere minnet ve şükranlarımı duygularımı iletiyorum. Bizler çocuklarımızın eğitim öğretim başarıları ve onların eğitim gördükleri okullardaki fiziki ve donanımsal konularını yerine getirirken sizlerde onların can güvenliği içerisinde eğitim yuvalarına oradan da evlerine gitmelerini sağlıyorsunuz. Bu yavrular hepimizin. Çalışmalarınızla ilgili en küçük sorunları dahi okul idaresi ile paylaşırsanız daha iyi bir iletişim içerisinde çalışmalarınız devam eder. Çalışmalarınızda okul idarelerimizin talepleri mevcut mevzuatlar içerisindedir. Okullarımızın giriş çıkış saatleri doğrultusunda taşıma saatleri çok önem arz ediyor. İlimizin dört bir yanından farklı bölgelere öğrencilerimizi taşıyorsunuz, işiniz kolay değil” dedi.

servis_soforleri_egitim_ic

SÜRÜCÜLERE TAVSİYELERDE BULUNDU

Servis sürücülere tavsiyelerde de bulunan Oğuz, “Servis araçlarının temizliğini son derece önemsiyoruz. Bütün araçlarımızın pırıl pırıl olmasını istiyoruz. Servis şoförü arkadaşımızın kılık kıyafetinin düzgün olmasını istiyoruz. Bunu derken eski ya da yeni kıyafet üzerinde durmuyoruz. Kıyafetin temizliği ve sadeliğinden bahsediyorum ve bu son derece önemli. Daha önceki dönemlerde genelgelerle de tebliğ edildiği gibi araçlarda öğrencileri rahatsız edecek şekilde müzik çalmak yasak. Bu konularda size güveniyoruz. Ayrıca öğrencilerimizin servislere binerken ve inerkenki güvenlikleri de önemli konuların başında geliyor” dedi.

SÜRÜCÜLERE KURALLAR VE YÖNETMELİKLER HATIRLATILDI

Oğuz’un konuşmasının ardından servis şoförlerine güvenli sürüş ve temel trafik kuralları, servis şoförleri ve servis araçları denetimleri, öğrenci servisi taşımacılığı ve öğrenci güvenliği ile çocuk kazalarının nedenleri ve korunma yöntemleri hakkında slaytlar eşliğinde bilgiler verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı