REKLAMI GEÇ

Vatan Partisi’nden Pamukkale tepkisi

Vatan Partisi’nden Pamukkale tepkisi

Vatan Partisi Pamukkale İlçe başkanı Funda Sözgen, Pamukkale Antik Havuz’da kimyasal müdahaleye tepki gösterdi, “Bu Pamukkalemize kimyasal bir ihanettir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Eylül 2017 Pazartesi, 11:29

Pamukkale Antik Havuz’da kimyasal müdahale iddialarına bir tepki de Vatan Partisi’nden geldi. Pamukkale İlçe Başkanı Funda Sözgen, Pamukkale Antik Havuz’da yapılan işlemlerin doğal yapıya bozma tehlikesini ortaya çıkardığını söyledi.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Denizli Valiliği ve havuzun işletmecisi Anadolu Kültürel Girişimcilik yazılı ve sözlü olarak kimyasal saldırı konusunda defalarca uyarılmasına rağmen hiçbir adım atılmadığını öne süren Sözgen, “Bu doğal katliama derhal son verilmelidir. Antik havuz, ‘Su içerisindeki yosunlar’, ‘Havuz kenarlarında su hizasının hemen dışında yanlardaki süngerimsi yosunlar’, ‘Havuz kenarlarında su hizasının hemen dışındaki saçaklı, havuza doğru yapraklı ve çiçekli dallarıyla eğilen zakkumlar’ havuzun doğal süsleri ve bitki örtüsüdür. Havuzun süsü ve tamamlayıcısı bu 4 unsur, özenle korunmalıdır. Antik Havuza her gün binlerce kişi girmekte, bitkileriyle birlikte mevcut doğal yapısının korunaklılığı ve mevcut yosunların da katkısıyla hiçbir kimse hiçbir enfeksiyon kapmamaktadır. Yüzlerce yıldan gelen bu yapının aynen korunması şarttır” dedi.

“YOSUNLAR PİSLİK DEĞİL TEMİZLİK İŞARETİDİR”
Havuz içindeki yosunların kirlilik değil, doğal temizlik göstergesi olduğunu belirten Sözgen, “Havuz içinde sirkülasyon azaldığında doğal olarak yosunlaşma da artmaktadır. Yosunları azaltmak için kimyasallara gerek yoktur, sirkülasyonu artırmak yeterli olacaktır” dedi.

“KİMYASALLA İLAÇLARLA SAHTE MÜDAHALE”
“Kirlilik yaratan krem ve yağa havuzda izin verilmemesi ama suyun moleküler yapısını bozan kimyasalların havuz içerisinde bulunmasında bir sakınca görülmemesi akıllara zarardır” diyen Sözgen, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Bu uygulamanın devamı, travertenlerin kararmasına da sebep olacaktır. Atılan kimyasallar suyun sağlık üzerine faydalı etkilerini hem ortadan kaldırmakta, hem de içilerek veya girilerek kullanıldığında sağlığa zararlı bir hal almasını sağlamaktadır. Sağlık üzerindeki etkileri, İstanbul Üniversitesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Anabilim Dalı’nın raporlamalarıyla son derece kesin olan bu suyla, hangi gerekçeyle olursa olsun 1 gram bile olsa, kimyasalların teması affedilebilir değildir!” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı