REKLAMI GEÇ

Hayat boyu öğrenme masaya yatırıldı

Hayat boyu öğrenme masaya yatırıldı

Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği Komisyonu Vali Yardımcısı Hakkı Ünal başkanlığında toplandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Şubat 2017 Cuma, 17:40

Toplantıya Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, il genelindeki halk eğitim müdürleri, daire müdürleri ve temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Vali Yardımcısı Hakkı Ünal, hayat boyu öğrenmenin her yaş ve her statüden vatandaşların mekan ve zaman gözetilmeksizin kendilerini geliştirmek için yaptıkları faaliyetleri kapsadığını belirterek, “Geçmişten bugüne ilimizde birçok alanda kurslar açılmış, birçok kişiye eğitim ve sertifika verilmiştir. Bütün bu çalışmalarımızı sürdürürken siz değerli odalarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızdan bu çalışmalara katılmaları gerekmektedir” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ise, hayat boyu öğrenmenin doğumdan ölene kadar devam eden bir faaliyet olduğunu anlattı. Oğuz, “Bugün yaptığımız çalışmalara bakacak olursak, Denizli hayata boyu öğrenme konusunda Türkiye’de en başarılı iller arasında yerini almıştır. Halk eğitim merkezlerinin kurum müdürleriyle her ay farklı ilçelerde toplanılarak bu toplantılarda bir sonraki ay yapılması düşünülen çalışmalar hakkında görüşmeler yapmaktayız.  Bu çalışmaların sonucu kursiyer sayısını 103.783’e çıkardık. İlimizde 282 okulumuzda Okullar Hayat Olsun Projesi Uygulanmaya devam ediyoruz. Girişimcilikte Önce Kadın Projesi, Bütçemi Yönetebiliyorum Projesi, Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi 2 Projesi, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Projesi ilimizde başarıyla uygulanmaya devam etmektedir” dedi.

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Şube Müdürü Erdinç Akkaya toplantıya katılanlara hayat boyu öğrenmeye katılımın oranlarının arttırılmasıyla ilgili çalışmalar ve faaliyetler hakkında sunum yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı