REKLAMI GEÇ

Yörükler derneği tanıttı

Yörükler derneği tanıttı

Denizli Yörükleri Derneği, basın mensuplarıyla bir araya geldi, faaliyetler anlatıldı, yönetim kurulu tanıtıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Eylül 2017 Çarşamba, 12:45

Balcı Evi’nde gerçekleştirilen basın toplantısına Denizlispor Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli Yörükleri Derneği Onursal Başkanı Veli Çıtışlı, Denizli Yörükleri Derneği Başkanı Yaşar Celal Ceylan, Denizli Yörükleri Derneği İl Beyi İbrahim Kibrit ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Denizli Yörükleri Derneği’nin 9 Eylül 2015’te kurulduğunu belirten Başkan Yaşar Celal Ceylan, “Derneğimizin kuruluş amacı, Yörük geleneğini yaşatmak ve geçlerimize bu geleneği miras bırakmak. Bu geleneğin kaybolmasını istemiyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana Yörük Kültür ve geleneğini tanıtmak yaşatmak amacıyla etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki süreçte Yörük geleneğinin tanıtımına yönelik faaliyetlerimiz devam edecek. 7 Ekim tarihinde 10 sanatçımızın katılacağı ‘Yörük Yaren Gecesi’ gerçekleştireceğiz” dedi.

Denizlispor Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli Yörükleri Derneği Onursal Başkanı Veli Çıtışlı da, “Bizi biz yapan bir çok geleneğimizin kaybolmaya yüz tuttuğu günümüzde Yörük geleneğimizin kaybolmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu geleneği sonsuza kadar yaşatmak ve gelecek nesillere aktarılması konusunda elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı