REKLAMI GEÇ

Ak Parti Denizli ilçelerinde kan kaybına uğradı

Ak Parti Denizli ilçelerinde kan kaybına uğradı

Büyükşehir yasası ile 19 ilçeye bölünen Denizli’de ilçelerin birçoğunda AK Parti ile CHP’nin neredeyse kafa kafaya yarıştığı gözlendi. 196 binden fazla seçmeni olan Merkezefendi’de oy farkları yüzlerle ifade edilirken; AK Parti, Denizli’nin en büyük ilçelerinden biri olan Çivril’i de ilk kez bir genel seçimde CHP’ye kaptırdı. Merkez sağın kalesi olarak görülen Çardak ve Honaz da CHP’ye geçti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Haziran 2015 Pazar, 22:09

2015 Genel Seçimleri’nin kesin olmayan sonuçlarına göre Denizli’den 2002’den bu yana 4 vekil çıkartan AK Parti ilk kez ciddi bir kan kaybı yaşarken, ilçelerin tablosu da iktidar partisinin kırsalda büyük kan kayıplarını işaret ediyor.

BİRKAÇ YÜZ OY FARKI
Pamukkale’de yüzde 3 oranında yakın takipçisi CHP’ye fark atan AK Parti, Merkezefendi’de sadece yüzlerce oyluk bir farkla önde. AK Parti, ilçelerin genelinde birinci parti ancak yerel seçimlerde yakaladığı ivmeyi önemli ölçüde kaybetti. Keza 9 ilçeyi CHP’ye kaptırdı. İlçelerin arasında merkez sağın kalesi olarak görülen sürpriz ilçeler de var.

ÇİVRİL YILLAR SONRA
Bunlardan şüphesiz en önemlisi Çivril. Keza Çivril’de 2002’den bu yana girdiği hiçbir genel seçimde sıkıntı yaşamayan AK Parti, 2002’de yüzde 40.11, 2007’de yüzde 35.55 ve 2011’de ise yüzde 43,5 oy alarak ilçede birinci olmuştu. Ancak 2015’te kentin en büyük ilçelerinden birini ilk kez yakın takipçisi CHP’ye kaptırdı.

CHP İLÇELERDE DİKKAT ÇEKTİ
Denizli’de merkez sağın kalesi konumundaki Çardak ve Honaz’da da CHP birinci parti çıktı. CHP yerel seçimlerde kaybettiği Sarayköy ve Güney’de de AK Parti’yi geride bırakırken, belediye başkanlıklarını kazandığı Buldan, Bekilli ve Bozkurt’ta da ipi göğüsledi.

Yorumlar

İBRAHİM VAROL   -  Bağlantı 8 Haziran 2015, 00:47

HİÇ ÇALDAN BAHSETMİYORSUNUZ CAL DA CHP EN YAKIN PARTİYE 1200 FARK ATTI

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı