REKLAMI GEÇ

Afişler asıldı, suç duyurusunda bulunuldu

Afişler asıldı, suç duyurusunda bulunuldu

MHP İl Başkanlığı, billboardlara asılan afişlerin polis tarafından sökülmesiyle ilgili Denizli Valiliği, Denizli Emniyet Müdürlüğü ve Basın Savcılığı hakkında suç duyurusunda bulundu. Ayrıca sökülen afişler, billboardlara yeniden konuldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Mayıs 2015 Çarşamba, 12:45

MHP, Ak Saray, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmaları, PKK ile Oslo görüşmeleri gibi konulara göndermeler içeren afişlerin polis tarafından sökülmesinin peşini bırakmıyor. Sökülen afişler aynı yerlere tekrar asılırken, bunların sökülmesi talimatını verdikleri gerekçesiyle Denizli Valiliği, Denizli Emniyet Müdürlüğü ve Basın Savcılığı hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

MHP İl Başkanı Yasin Öztürk, 8 Mayıs’tan itibaren 7 Haziran seçimiyle ilgili yetkinin seçim kurullarında olduğunu, afiş ve seçimle ilgili diğer konularda kararı il ve ilçe seçim kurullarının vermesi gerektiğini, afişlerin sökülmesi uygulamasında Yüksek Seçim Kurulu kararlarına aykırı hareket edildiğini söyledi.

Kolluk güçlerinin seçim kurulu kararı olmadan afiş sökemeyeceğini ifade eden Öztürk, “Afişlerimiz haksız bir şekilde sökülmüştür. Bu konuyla ilgili olarak Denizli Valiliği, Denizli Emniyet Müdürlüğü ve Basın Savcılığı hakkında suç duyurusunda bulunduk. Burada kabahat o afişleri söken poliste değil, onların sökülmesi talimatını verenlerdedir. Bunların da kim olduğunu bulmak devletin görevidir” dedi.

Öztürk, yasal olan haklarını kullanıp billboardlara sökülen afişlerin yerine yenisini astıklarını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı