REKLAMI GEÇ

Demirtaş Esentepe’de Denizlililere işte böyle seslendi

Demirtaş Esentepe’de Denizlililere işte böyle seslendi

Halkların Demokratik Partisi(HDP) eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Esentepe’de partililere seslendi. Birlik ve kardeşlik mesajları veren Demirtaş, “Sizden tek isteğim,kim olursa olsun, ister alevi ister sünni, kime oy verdiğine bakmadan onlara dokunun, iyi geçinin. Bizleri ayrışmaya çalışanlara en güzel cevap bu olacaktır. En büyük kazanımımız, kazancımız bu” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2015 Salı, 13:58

7 Haziran Genel Seçimleri turundaki HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Denizli’de seçmenleriyle buluştu. İlk kez Denizli’ye gelen demirtaş, Esentepe Mahallesi’ndeki mitingte konuştu. Binlerce seçmene hitap eden Demirtaş’ın hedefinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vardı.

denizli-hdp-demirtas-esentepe-miting-ic-1

GALATASARAYLI GÖNDERME
Demirtaş miting alanında “Dün Galatasaray 7 Haziran’da Selo Başkan”, “Bizler Güle Oynaya Siyaset Yapmaya Geldik, Haydi Tayyip Yandan Yandan”, “Eski sevgiliyi ikna ettim oylar Demirtaş’a”, “Eski Sevgiliyi karıştırma, Yenisiyle arayı açma” gibi ilginç pankartlar ve “Denizli seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla karşılandı.

denizli-hdp-demirtas-esentepe-miting-ic-2

“KİBAR FEYZOLAR HEP KAZANIR”
Demirtaş mitinglerinde geleneği bozmadı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ı seçimlerde aktif bir şekilde Ak Parti lehine çalışmakla suçladı. Erdoğan’a istifa et çağrısını Denizli’de de yineleyen Demirtaş, “Ya Cumhurbaşkanı gibi davran tarafsız ol. Ya da Cumhurbaşkanlığını beğenmiyorsan istifa et AKP’nin başına geç” diye seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilginç bir benzetmede de bulunan Demirtaş, Ben bunları Maho Ağa’ya benzetiyorum. Cumhurbaşkanı Maho ağa, Başbakan Davutoğlu onun yaveri Bilo. Ama onların gücü Kibar Feyzoları ezmeye yeter mi? Ama biliyorsunuz, iyiler hep kazanır. Bizlerde kanazanacağız. Sizlerin oylarıyla barajı aşacağız” dedi.

YÜKSEKOVA HAVALAANINI AÇACAK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yüksekova açılışını gerçekleştireceğine de değinen Demirtaş, “Biliyorsunuz ben de Hakkari Milletvekiliyim. Gönül isterdi ki Cumhurbaşkanı tarafsız olsun, hep birlikte o açılışı gerçekleştirelim. Ancak beni oraya çağıracaklar ama o açılışta halkına hakeret edecek. O halkın seçtiği milletvekillerine, bizlere hakeret etmeyi sürdürecek. Hizmet yapıyorsun güzel. Ama bunlar hizmet var adalet yok” diye konuştu.

“HERKESE DOKUNUN”
Denizlili seçmene provakasyona karşı itidal çağrısı da yapan Demirtaş, “Sizden çok önemli bir şey istiyorum ister CHP’ye ister AKP’ye oy vermiş olsun, ister Sünni ister alevi olsun. Kime oy verdiğine bakmaksızın, kimliğine bakmaksızın herkese dokunun.Herkesle yan yana omuz omuza olun. Bizleri ayrıştırmak isteyenlere en güzel cevabımız bu olacaktır” dedi. Demirtaş, partililerden sandıklara sahip çıkmalarını da istedi. “Hemen mitingden sonra gidin, gönüllü sandık görevlisi olduğunuzu bildirin” diyen Demirtaş “Oy vermeniz kadar, sandıktaki oylarınıza sahip çıkmanızda çok önemli” diye konuştu.

denizli-hdp-demirtas-esentepe-miting-ic

SEVGİ GÖSTERİSİ İZDİHAMA NEDEN OLACAKTI
Antalya mitingine katılmak için Esentepe mitingini kısa kesen Demirtaş, parti binasını ziyaret etmek için miting alanından ayrılırken partililere, “Antalya’da mitinge yetişmek zorundayım. O nedenle konuşmamı kısa keseceğim. Ancak sizlere söz veriyorum, tekrar Denizli’ye geleceğim ve sizlerle uzun uzun konuşacağız” diyerek miting alanından ayrıldı. Miting alanından ayrılışı sırasında partililerin sevgi gösterisi Demirtaş’a zor anlar yaşattı. Demirtaş’ı ezilmekten son anda güvenlik görevlilerinin yoğun çabası kurtardı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı