REKLAMI GEÇ

Tavas 16 yıl sonra yine 4 milletvekili çıkarır mı?

Tavas 16 yıl sonra yine 4 milletvekili çıkarır mı?

Denizli siyasetinde 1990’lı yıllardan itibaren öne çıkan Tavas, 16 yıl aradan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yine 4 milletvekiliyle temsil edilme şansını yakaladı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CHP’nin ilk sırasında bulunan Melike Basmacı ve Kazım Arslan ile MHP’nin ikinci sıra adayı Cafer Birtürk, bu seçimde listelerin seçilecek sırasında bulunan Tavaslı milletvekili adayları.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mayıs 2015 Çarşamba, 08:30

Bir dönem Denizli’de siyaset denildiğinde ilk akla gelen ilçe Çal’dı. Ancak, Baklan ve Bekilli’nin ilçe yapılmasıyla nüfusu azalan Çal, son dönemde siyaset arenasında etkinliğini yitirdi. Çal’ın yerini Tavas aldı. 36 bin 291 seçmeniyle Merkezefendi, Pamukkale, Acıpayam ve Çivril’den sonra en fazla seçmene sahip Tavas 1995 seçimlerinde DYP’den Mehmet Gözlükaya ve Mustafa Kemal Aykurt ile ANAP’tan Hasan Korkmazcan’ı meclise gönderdi.

1999’DE MİLLETVEKİLİ SAYISI 4 OLDU
Tavas, 1999’da yerel siyasette biraz daha öne çıktı. DYP’den Mehmet Gözlükaya ve Mustafa Kemal Aykurt, DSP’den de Hasan Erçelebi ve Mehmet Kocabatmaz, milletvekili seçildi. Kocabatmaz, Bülent Ecevit başkanlığındaki 57. hükümette Devlet Bakanı olarak görev yaptı.

BİR KEZ DAHA 4 MİLLETVEKİLİ ŞANSI
Tavas, 2015 seçimiyle bir kez daha parlamentoda dört milletvekiliyle temsil edilme şansını yakaladı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti’de listenin ilk sırasında bulunuyor. CHP’nin ilk iki sırasındaki Melike Basmacı ve Kazım Arslan da,bu dönem milletvekili seçilmesine kesin gözüyle bakılan isimler.

CAFER BİRTÜRK’ÜN ŞANSI
Listelerin seçilebilecek sırasındaki bir başka isim de MHP’li Cafer Birtürk. 1980 öncesi MHP’nin aktif isimlerinden olan, MHP Davası’nda yargılananlar arasında yer alan, İl Genel Meclis Üyeliği yapan Birtürk, MHP Denizli Milletvekili listesinin ikinci sırasında yer alıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı