REKLAMI GEÇ

Zeybekci Bakan mı olacak Başkan mı?

Zeybekci Bakan mı olacak Başkan mı?

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin milletvekili listelerinde yer almaması, iki anlama geliyor. İlki Zeybekci’nin artık Erdoğan’ın kurmay kadrosu için vazgeçilmez isimler arasına girdiği, bir diğeri ise aslında çok üzün süredir siyaset kulislerinde konuşulan İzmir sevdası nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına hazırlandığı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Mayıs 2018 Cuma, 11:27

Günler öncesinde açıklanmasına rağmen milletvekili aday listelerine yönelik tartışmalar ve yorumlar hala gündemdeki yerini koruyor. Liste tartışmalarının en önemli aktörlerinden biri de Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yani Zeybekci’nin AK Parti listesinde yer almayışı. Denizli’nin en uzun dönem bakanlık koltuğunda oturan isimleri arasında yer alan Zeybekci, 24 Haziran’da milletvekilliği görevine veda edecek ama neden?

Kamuoyunun en çok merek ettiği konular arasında Zeybekci’nin 24 Haziran sonrası siyasi hayatı. Bakan Zeybekci’nin listede yer almaması aslında iki farklı anlam taşıyor.

Bunlardan ilki, Ak Parti’nin Denizlili önemli isminin artık Erdoğan’ın kurmay kadrosu içinde vazgeçilmez isimlerden biri olduğu. En kuvvetli ihtimal de bu yönde. Zeybekci büyük olasılık 24 Haziran’da Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olması halinde kurulacak kabinedeki görevine devam edeceği.

İkinci ihtimal ise İzmir sevdası. Diğerine göre çok daha küçük bir ihtimal olmasına rağmen hiç de imkansız değil. Seçim dönemlerinde dillendirilen Zeybekci’nin İzmir hassasiyeti, yine gündemde. 2019 Mart’ında gerçekleştirilecek yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olabileceği yorumları siyaset kulislerinde hala kendine yer buluyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı