REKLAMI GEÇ

Filiz TBMM’ye sunulan düzenlemeleri anlattı

Filiz TBMM’ye sunulan düzenlemeleri anlattı

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, TBMM’ye sunulan yeni düzenlemeleri anlattı. Filiz, “Kamu borçları yeniden yapılandırılıyor, üniversiteyi bırakan öğrencilere öğrenci affı, yaşlılık aylığına zam geliyor. Emekliler Ramazan ve Kurban Bayramları öncesi biner lira ikramiye alacak” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Mayıs 2018 Salı, 16:41

Başkan Filiz, hükümetin vergi ve trafik borcu olanlardan öğrencilere, emeklilerden yaşlı aylığı alanlara kadar milyonlarca vatandaşın cebini rahatlatacak ve yüzünü güldürecek düzenlemeleri hayata geçireceğini söyledi.

Başkan Filiz, “Vatandaşa hizmete, reel sektörü güçlendirmeye, gençlerin önünü açmaya, yatırımlara ivme katmaya ve sosyal hedeflere odaklanan hükümetimiz bu son müjdelerle bir kez daha göstermiştir ki biz de güzel haberler, biz de yeni projeler, biz de reform paketleri kısacası biz de müjdeler bitmez. Çünkü vatandaşımızın sorunları bizim sorunlarımızdır. Bu sorunları çözmek için gereken desteği her daim vermekteyiz. Devletimiz her zaman vatandaşının yanında. Bunların seçim yatırımı olduğunu söyleyenler, iktidarlarımız boyunca verdiğimiz buna benzer yüzlerce müjdeyi, desteği görmezden geliyorlar. Aslında onlarda çok iyi biliyorlar, kendi ailelerinde ve çevrelerinde verdiğimiz bu müjdeyle rahatlayanlar, sevinenler, yüzü gülenler var. Ama “ Helal olsun devletimize, ne güzel düşünmüş, ne iyi yapmış diyecekleri yerde her daim tek bildikleri şeyi yapıyorlar. O da eleştirmek. Bizim için önemli olan vatandaşımızın süregelen bir sorunu çözülmüş mü, vatandaşımızın yüzü gülmüş, cebi rahatlamış mı? Bu önemli” dedi.

Türkiye’nin son 10 yılda 10 milyon vatandaşa istihdam sağladığını anlatan Filiz, “Bu istihdam AB ülkelerinin tamamının bu süre içerisinde oluşturduğu istihdamdan daha fazla. Sadece geçen yıl 1 milyon 400 bin yeni istihdam sağlayarak neticede yüzde 7,4’lük bir büyümeyi gerçekleştirdik. Bir yandan da büyümeyi sürdürüyoruz, bir yandan milli geliri arttırmaya çalışıyoruz, bir yandan da bu tarz iyileştirmeler, düzenlemelerle sorunlara çözüm bulmaya gayret ediyoruz” dedi.

Yaşlılarımızla ilgili güzel bir düzenlemelerin yapılacağını ifade eden Filiz, “Yaşlılık aylığı diye bir şey var. 2022 sayılı kanuna göre ödenen bir aylık. Bu üç ayda bir ödeniyor ve her ay için şu an 266 lira. Bunu emekliliği olmayan, kimsesi olmayan, hiçbir geliri olmayan kadın erkek fark etmez 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız alıyor. 600 bin civarında bu haktan bu yaşlılık aylığından yararlanan vatandaşlarımız var. Bunların 266 lira olan aylığı 500 liraya çıkarılıyor. Üç ayda bir 1500 lira para almış olacaklar. BAĞKUR borcu olup da sağlık hizmeti alamayan esnaflarımız var. Bunun da önü açılıyor. Burada bir düzenleme geliyor. Emeklilere ise Kurban ve Ramazan Bayramlarında biner lira ikramiye verilecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı