REKLAMI GEÇ

Bakan Zeybekci aday adayı oldu, başvuran 44 kişi var

Bakan Zeybekci aday adayı oldu, başvuran 44 kişi var

AK Parti’de merakla beklenen isimlerden biri olan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, aday adaylığı başvurusunu genel merkeze yaptı. Denizli’den milletvekili olabilmek için başvuranların sayısı 44 olarak açıklandı. AK Parti’de bu isimlerden Bakan Zeybekci ve 3 milletvekili temayüle katılmayacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Mayıs 2018 Cuma, 14:49

AK Parti kulislerinde aday olup olmayacağı uzun süredir tartışılan, yeni sistemde bakanlar kurulunun farklı bir yöntemle belirlenecek olması nedeniyle beklenen isimlerden biri olan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Genel Merkezi’ne aday adaylığı başvurusunda bulundu. Zeybekci ile birlikte AK Parti Denizli Milletvekilleri Sema Ramazanoğlu, Şahin Tin ve Cahit Özkan da başvurularını tamamlandı.

DENİZLİ’DEN 44 ADAY ADAYI VAR
AK Parti’den Denizli milletvekili olabilmek için Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve 3 milletvekili dışında 40 isim daha aday adaylığı başvurusunda bulundu.

CUMARTESİ GÜNÜ MÜLAKAT VAR
AK Parti’den 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde adaylık başvurusu yapanların değerlendirilmesi için 5 Mayıs Cumartesi günü Kırçiceği Düğün Salonu ve Sosyal Tesislerinde temayül yoklaması yapılacak. Saat 10.00-16.00 saatleri arasındaki temayüle, il ve ilçe teşkilatlarımızın ana kademeleri, kadın ve gençlik kollarının asil yönetim kurulu üyeleri, mahalle başkanları, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, daha önce görev yapmış aday olmayan il başkanları ve milletvekilleri, disiplin kurulu ve demokrasi hakem kurulu üyeleri katılacak, aday adayları arasında tercihlerini yapacak.

BAKAN VE VEKİLLER KATILMAYACAK
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Denizli Milletvekilleri Sema Ramazanoğlu, Şahin Tin ve Cahit Özkan, parti genelgesi gereği temayül yoklamasına katılmayacak. Temüyülde, bu 4 ismin dışındaki 40 aday adayı değerlendirmeye alınacak.

Temayül yoklamasına girecek AK Parti Milletvekili aday adayları şöyle:

“Adem Kayar, Adnan Şaşmaz, Ahmet Aydınlı, Akın Çelik, Ali Aygören, Ali Önen Çetinkaya, Arife Sevinç Dalbudak, Avni Örki, Aysun Tonel Karaaslan, Ayşe Doğan, Barış Özbilen, Birtan Şahan, Cemal Ceylan, Dilek Çevik, Fatma Sürmeli, Fazıl Alata, Fethi Erdem, Hasan Oymak, Hilal Can, İlkay Kılıç, Mahmut Durgut, Mehmet Dağlıoğlu, M. Ali Haluk Değirmenci, Mithat Ekici, Muhammed Bekir Ege, Mustafa Gebeşce, Nihal Kızılhan, Nilgün Ök, Nurefşan Bozaba, Osman Tavşan, Osman Yüceliş, Ömer Kılınçarslan, Öznur Yaşar, Perihan Dağ, Recep Karakaş, Sezer Cihan, Ümit Çelik, Veli Demir, Yıldız Aydemir ve Zafer Ersin Topoğlu.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı