REKLAMI GEÇ

Zeybekci: “Merkez Bankası’nın attığı adımı destekliyoruz”

Zeybekci: “Merkez Bankası’nın attığı adımı destekliyoruz”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’nin kur spekülasyonu ve operasyonuna tabi tutulmasının kabul edilemeyeceğini belirterek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) bugün attığı adımı desteklediklerini bildirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Mayıs 2018 Perşembe, 09:24

DENİZLİ (AA)
Bakan Zeybekci, Merkez Bankası’nın faiz artırım kararını değerlendirdi. Zeybekci, “Dolar, açıklamadan sonra epey bir geriledi. Bununla ilgili açıklamalar yaptık. Kanunlarımız, bazı kurum ve bakanlıklara yetkiler, sorumluluklar verir. Bütün kurumların kanunla tanımlanmış görevleri vardır. Bu görevleri icra edenler, hiçbir zaman için dönüp sorumluluğu başkalarına yükleyici hareketlerde bulunmazlar. Bunun altını çizerek söylüyorum. Yetkilerini kullanırlar ve sorumluluklarını yerine getirirler. Sonuçlarına da olumlu veya olumsuz katlanırlar. Bugün yaşadığımız da buydu” dedi.

Zeybekçi, makro ekonomik göstergelerin olumlu yönde seyrettiğini, büyüme ve ihracatta rekorların kırıldığını ve işsizliğin gerileme trendinde olduğunu belirterek, kapasite kullanım, sanayi üretim endeksi gibi verilerin de aynı paralelde seyrettiğini, turist sayısında yüzde 30, elde edilen gelirde de yüzde 33-35’lik bir artış beklendiğini söyledi.

Büyümede 2017’nin tekrar edildiğini aktaran Zeybekci, “Dolayısıyla Türkiye’nin bir kur spekülasyonu ve operasyonuna tabi tutulmasını kabul edemiyorum. Eldeki enstrümanlar, adı ne olursa olsun, sağlıklı kullanılmalı. Sonuçları itibarıyla, böyle bir operasyonla Türk reel sektörünün emeğinin, alın terinin, Türkiye’nin bu performansının heba edilmemesi için gerekli olan her türlü adım atılmalıdır. Bugün Merkez Bankamızın attığı adımı destekliyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı