REKLAMI GEÇ

Denizli bu sözleri unutmaz…

Denizli bu sözleri unutmaz…

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Denizli mitinginde kenti yakından ilgilendiren pek çok vaatte bulundu. Özellikle tekstil sektörüne yönelik sözleri takdir topladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Mayıs 2018 Pazar, 16:51

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Denizli mitinginde kentin kanayan yaralarına parmak bastı, sözler verdi. Büyük ve coşkulu bir kalabalığa hitap eden İnce boynuna Denizlispor atkısını geçirdi ve önemli mesajlar verdi.

İnce ilk olarak çiftçilere seslendi. Denizlili çiftçilere ‘Tarlanızın tapusu evde mi?’ diye soran İnce daha sonra kendi yanıtladı; “Tapu o düğünden kalma büfenin içinde mi banka da mı? Tapular ipotekli.. Demek ki toprak elinizden gitmiş. Su sizin mi? O da sizin değil. Sulama birlikleri elinizden aldılar. 24 Haziran’dan sonra toprak da sizin olacak su da sizin olacak” dedi. İnce ayrıca Denizli’de büyük miktarlarda ekimi yapılan tütüncülüğün ve pamukçuluğun da sona erdiğini hatırlattı, üretimin geri geleceğini söyledi.

TEKSTİL SEKTÖRÜNE SESLENDİ
Denizli’nin büyük bir tekstil kenti olduğunu vurgulaan İnce, sanayiciye de mesaj verdi. Tekstil sektörünün dış dünya ile rekabet edebilen bir sektör olduğunu hatırlatan İnce, “Yeniden üretim ekonomisine dönmek için tekstile teşvik vermemiz lazım. Diş politikamız da doğru olacak. Önümüze gelenle kavga etmeyeceğiz.  Kavga edersek Denizli’de tekstil sektörü bundan etkilenir. Üretim nerede yapılıyorsa teşviği de oraya vereceğiz” dedi.

Tekstilde en önemli sorunlardan birinin markalaşma ve tasarım olduğunu kaydeden İnce Türkiye’nin üç ayrı noktasında Üretim ve Tasarım Akademisi açacaklarını bunlardan birinin de Denizli’de olacağını söyledi. İnce ayrıca yurt dışında showroom açacak işletmelere de kira yardımı yapma sözü verdi.

LİMANA BAĞLANTI, PAMUKKALE’YE BEDAVA GİRİŞ
Cumhurbaşkanı Adayı İnce ihracaat yapan tekstilcinin ürünlerini doğrudan limanlara ulaştırabilmeleri için Milas, Güllük limanına Denizli’den demiryolu bağlantısı yapacaklarını da söyledi. Yargıyı düzeltme sözü de veren İnce, “Yargı düzelmezse ekonomi düzelmez” dedi.

Denizli mitinginde Pamukkale’ye giriş ücretlerinin de yüksek olduğunu ifade eden İnce, öğrencilere girişi ücretsiz yapacaklarını söyledi. İnce bu konuya ilişkin ise; “Bir öğrencinin müzelere girebilmesi eğitimin bir parçasıdır. Bu parayla olamaz. Sınava giriyor para ödüyor. 81 milyonluk ülke gençlerine para ile sınav yaptırıyorsa yazıklar olsun. Sınav ücretini de kaldıracağız” diye konuştu.

Yorumlar

Ahmet kaygısız   -  Bağlantı 14 Mayıs 2018, 10:30

Bütün partiler tarafından başkanlık sistemine karşı durulurken şimdi ne değişti de herkes başkanlık yarışına girdi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı