REKLAMI GEÇ

Cumhurbaşkanı Erdoğan mitingde Denizlililerle buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan mitingde Denizlililerle buluştu

AK Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran Erken Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri kapsamında Denizli’ye geldi. Özay Gönlüm Bulvarı’nda düzenlenen mitingde halka seslenen Erdoğan, muhalefete yüklendi, çıraklık ve kalfalık dönemlerini geride bıraktığını söyledi, büyük ustalık için icazet istedi. Erdoğan, miting alanından Pamukkale Üniversitesi’nin de bölüneceğini açıkladı. Erdoğan, yeni kampüs alanının Honaz olacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Haziran 2018 Pazar, 16:36

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Denizli mitingi rötarlı başladı. Saat 14.00’de gelmesi beklenen Erdoğan, saat 15’de miting alanındaydı.

Erdoğan’ı sıcak altında bekleyen vatandaşların serinletilmesi için açık alan soğutma sistemi kullanıldı, vatandaşlara soğuk buhar verildi.

Bazı vatandaşlar sıcaktan etkilendi, 112 Acil ekipleri müdahale etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci vatandaşlara seslendi, Erdoğan’ın meydana gelmesiyle coşku daha da arttı.

AK Parti’nin 16 yıldır bu ülkeye sadece hizmet getirdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz eski dönemlerde olduğu gibi ülkemizi koalisyonlara, kaoslara, belirsizliklere mahkum etmedik. Demokrasi yolundan, kalkınmadan, projelerden asla ödün vermedik” dedi.

Muhalefete kendi sözleriyle yüklenen Erdoğan, CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin bir konuşmasını izletti, “Onlar birbirlerine yenildin de yenildin diyorlar. Muharrem böyle söylüyorsa doğrudur” dedi.

Hedefinde CHP Adayı Muharrem İnce olan Erdoğan, “Bay Muharrem çırak bile değil. Buna çok kızıyor. Senin genel başkanın da öyle. Biz çıraklığımızı belediye başkanlığında atlattık. Başbakan olduk kalfalık, ustalık yaptık. Şimdi sizden büyük ustalık için icazet istiyorum. Var mıyız?” diye konuştu.

Uluslararası camiada Türkiye’yi büyüttüklerini anlatan Erdoğan, “Davos’da ‘van minute’ dedik işi bitirdik, Dünya 5’ten büyüktür dedik. Bu liderlik işidir, çıraklık işi değildir. Siz bakkal dükkanınızı çırağa emanet eder misiniz?” dedi.

Denizli’ye yapılan yatırımları anlatan Erdoğan, “Aydın-Denizli arası 125 kilometrelik yol berbattı. Aydın’dan söz verdim, Aydın-Denizli bölünmüş yolunu yapacağız dedik, yaptık. Biz buyuz. Eğitimde 3777 yeni derslik kazandırdık, 5090 kapasiteli yurt binaları açtık. İkisi merkezde biri Çivril’de olmak üzere 2300 kişilik yeni yurt binalarını daha hizmete açacağız. Denizli’ye şanına uygun yeni bir stadyum yapıyoruz. Bunun karşılığında da Denizlispor’u Süper Lig’de görmek istiyoruz. Eski stadyum arazisini millet bahçesi haline getiriyoruz. İngiliz’in Hyde Parkı varsa, bizim de millet parkımız var” dedi.

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ BÖLÜNECEK
Pamukkale Üniversitesi ile ilgili önemli bir gelişmeyi de miting alanından duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “24 Haziran’da icazeti sizlerden alırsak, Pamukkale Üniversitesi’ni ikiye bölelim diyoruz, Honaz tarafında da ikinci üniversiteyi kurmuş olalım. Bu işler çalışma işi” dedi.

Çardak Havaalanı’na yeni terminal binası yapıp, büyüttüklerini, 2003’de 37 bin yolcudan 684 bin yolcuya çıktığını anlatan Erdoğan, “Barajlar, göletler yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Sulama projeleriyle arazileri sulamaya açtık, 112 bin dekar alanı daha sulamaya açacağız. 1.7 katrilyon liralık tarımsal destek verdik. Bay Kemal bunu çiftçiye verdik, sen sadece çık hakaret etti. Kadıköy’de Muharrem miting yapıyor, “hırsız Erdoğan” diye bağırtıyor. Man adaları dediler yargı bunları mahkum etti. 24 Haziran’da sizleri benim milletim sandığa gömecek” diye konuştu.

Denizli’nin 24 Haziran’da tercihini bir kez daha hizmet siyasetinden yana kullanmasını isteyen Erdoğan, “Vakit birlik vakti diyor muyuz? Vakit Denizli, vakit, Türkiye Vakti diyor muyuz? 24 Haziran’da mührümüzü basıyor muyuz?” diye sordu

Kalabalığın tepkisinden memnun kalan Erdoğan, “Sizin yol arkadaşlığınız her türlü takdirin üstünde. 24 Haziran’a kadar gece gündüz çalışıyoruz” dedi

Muhalefete bu kez de millet kıraathaneleri üzerinden yüklenen Erdoğan, “Biz millet kıraathaneleri diyoruz ya, bunlar öğrenmemiş. ‘Onlar size millet kıraathanelerinde kek versin, ben fabrikalarda iş vereceğim’ diyor. Bu kıraathanelerde okey oynarlar, iskambil oynarlar. Bay Muharrem kıraathanenin manası okuma evidir. Bu kıraathanelerde kitaplar olacak, internet olacak, burada kek çay da olacak Bay Muharrem. Gençlerimiz kitap okuyacaklar, senin gibi iskambil atmayacaklar. Cehaletini ortaya koyuyorsun” dedi.

Zeytinburnu Belediyesi’nin yaptığı kıraathaneye yaptığı ziyareti izleten Erdoğan, “Çocuklarımız ‘eve gitmiyoruz, burada ders çalışıyoruz’ diyorlar. Bay Muharem bunlardan anlamaz. Bundan Denizli’ye de yapacağız. İlçelerine de yapacağız. Millet kıraathanelerinde yavrularımız kötü alışkanlıklarından kurtulacak, kitaplarla iç içe olacak. Biz okuma kültürünü ayağa kaldırıyoruz, ama senin derdin başka, sen okeye, iskambile devam et. Bizim öyle bir derdimiz yok. Biz gençlerin okuma kültürünü geliştirmek istiyoruz” dedi.

Bu seçimlerde sadece cumhurbaşkanı ve milletvekilini değil, Türkiye’nin yarım asırlık tercihinin de yapılacağını anlatan Erdoğan, “Bir tarafta Cumhurbaşkanı ve partisi var, diğer tarafta tek anlayışı yıkmak olan bir parti var. Rozetini çıkarmakla tarafsız olunmuyor. Her seçimde karşımıza Kılıçdaroğlu çıkıyordu, bu defa Muharrem çıktı. Seçim beyannamesini bile ona okutmadılar. O da çakma Kılıçdaroğlu oldu. İkisi CHP’ye genel başkan bile etmiyor. Bunların tek derdi CHP genel başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı. Tüm mücadeleleri koltuk için. Ülkenin hiçbir temel meselesiyle ilgili vaatleri, sözleri yok. Tayyip Erdoğan’a sataşarak kendi partilerindeki konumlarını perçinlemeye çalışıyor” dedi.

2. Ordu Komutaını’nın kendisini alkışlaması ve ardından başlayan tartışmalara da değinen Erdoğan, “Anayasanın amir hükmü gereğince başkomutanım. 2. ordu komutanı başkomutanını dinlemeye geliyor, niye rahatsız oluyorsun. Ama alışacaksın. Afrin’e girmeyin dediler. Bunlara kalsaydı güney bölgemiz işgalle karşı karşıya kalabilirdi. Biz dinlemedik giriyoruz dedik, girdik. Türkiye’ye gelen mültecilerden 200 binini geri gönderdik. Evlerine dönmeye başladılar” diye konuştu.

Muhalefete bu kez de 15 vekil üzerinden yüklenen Erdoğan, “Kendileri bile partilerinden umudu kestiler, 15 milletvekilini başka partiye gönderdiler. Siz ne işe yarıyorsunuz? Bu millet oylarını başkasına peşkeş çekesin diye mi verdi? Oy namustur, CHP kendi oylarını başka partilere vermekle demokrasiye ihanet ediyor. Buradan tüm milletime sesleniyorum. Oylarınıza sahip çıkın. Kimsenin siyaset mühendisliği hesaplarında sizi meze etmesine izin vermeyin. Kimsenin iradenizi yok saymasına fırsat tanımayın. 24 Haziran’da mesele Türkeyi’nin istiklali ve istikbali meselesidir. Bayram tatiline gidip de dönmemezlik etmeyin. Okullarda kapandı deyip rehavete kapılmayın. Sandığın telafisi olmaz. İradenize oyunuza sahip çıkın” dedi.

Denizli’den büyük bir müjde beklediğini ifade eden Erdoğan, milletvekili adaylarıyla birlikte poz vermesinin ardından miting alanından ayrıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı