REKLAMI GEÇ

Öz, İmar Yasası’nı diploma üzerinden eleştirdi

Öz, İmar Yasası’nı diploma üzerinden eleştirdi

İYİ Parti Denizli Milletvekili Adayı Nafiz Öz, İmar ve İnşaat Kanunlarında yapılan değişiklikleri sert bir dille eleştirdi. Öz, AK Parti Genel Başkanı’nın diplomasının hala kanıtlanamadığını söyledi, “Bu uygulama ile bilimle alay ediliyor, mimar ve mühendislerin de diplomaları yok sayılıyor” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Haziran 2018 Cumartesi, 09:31

İYİ Parti Milletvekili Adayı Nafiz Öz, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İmar ve İnşaat Kanunlarında değişiklik yapıldığını hatırlatan Öz, yapı ruhsatlarında mimar ve mühendislere ayrılan imza hanelerinin kaldırıldığını söyledi.

Öz, “AK Parti Genel Başkanı’nın diplomasının tartışma konusu olduğu, varlığı hala kanıtlanamadığı şu dönemde, bu uygulama ile bilimle alay edilerek, mimar ve mühendislerin diplomaları da yok sayılmıştır” dedi.

“Bu uygulama acaba diplomalılara olan çekememezlikten mi kaynaklanmaktadır?” diye soran Nafiz Öz, “Yoksa teknik konularda bilgisi ve lisansı olmayan vatandaşlarımızın ferasetine güvenden kaynaklı bir uygulama mıdır? Bu değişikliğin, meslek odalarının görüşleri alınmadan yürürlüğe sokulması ile ben yaptım oldu mantığı, tek adam yönetiminin ileride milletimize olacak zararlarının şimdiden görülmesi anlamında dersler çıkarılması gereken bir durumdur” dedi.

Milletin diplomayı sorduğunu ancak bunun kulak arkası edildiğini belirten Nafiz Öz, “Genel Başkanımız Meral Akşener ve İYİ Parti bu konunun arkasında duruyor ve sorular yöneltiyor. Ancak TRT ve iktidarın güdümündeki basın, milletimizin haber alma özgürlüğüne karşı suç işliyor, işine gelmeyen isimleri ekrandan uzak tutmak için elinden geleni yapıyor. Ben de bir vatandaş olarak doğal hakkımı kullanıyor ve soruyorum. AK Parti genel başkanının diploması nerede? Ben isteyene diplomamı gösterebilirim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

İletişim


Adres: Topraklık Mah. Gazi Mustafa Kemal Cad.

Halley İş Merkezi No:55 Kat:4-5

Telefon: (0258) 264 04 94

İnternet Sitesi: http://denizliiyiparti.org/