REKLAMI GEÇ

Yavuz: “Kadın-erkek eşitsizliği ortadan kaldırılacak”

Yavuz: “Kadın-erkek eşitsizliği ortadan kaldırılacak”

Vatan Partisi Milletvekili adayları ilçe gezileri ile halkla kucaklaşmaya devam ediyor. Milletvekili adayları Çivril’in ardından Honaz ve Serinhisar’da vatandaşlarla buluştu. Vatan Partisi Milletvekili Adayı Berfin Yavuz, kadın ile erkek arasındaki eşitsizliğin ortadan kaldırılacağın söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Haziran 2018 Cuma, 14:51

Honaz ve Serinhisar’ da pazar yeri ve kahvehaneleri dolaşan milletvekili adayları halkın sorunlarını dinleyerek, çözüm önerilerini anlattı.

Vatan Partisi Milletvekili Adayı Berfin Yavuz, Vatan Partisi’nin önderliğinde kurulacak Millî Hükümet’in, erkek ile kadın arasındaki yasal ve fiilî eşitsizliği, kadına karşı ayrımcılığı, her tür şiddeti ve cinsel tacizi bütün temelleriyle ortadan kaldırmak için, toplumun her kesiminde seferberlik yürüteceğini söyledi.

Yavuz, “Kadının toplum hayatında ve üretimde yer almasını ve gelişmesini engelleyen Ortaçağ kurumları ve ilişkileri tasfiye edilecek, kadına iş ve kazanç olanağı sağlanacak” dedi.

KÖYLÜ KADINLARA SAĞLIK VE SOSYAL GÜVENCE
Kadınların siyasal, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda önder roller üstlenmesinin önündeki bütün engeller temizleneceğini, bu amaçla yeterli kreş, yuva, eğitim merkezleri ve okuma yazma kursları açılacağını ifade eden Yavuz, “Çalışan kadınların analık durumlarının korunması için gerekli bütün önlemler alınacak. Kırsal alanlardaki kadınlar, sağlık güvencesine ve sosyal güvenceye kavuşturulacak” dedi.

ÇOCUKLAR KORUNACAK
İşsiz ve kimsesiz kadınların, çocuklarıyla birlikte güvenli ve çağdaş olanaklarla barındırılacağını anlatan Yavuz, “Bu kadınlarımız devlet güvencesine alınacak. Kadını cinsel nesne olarak gören yoz kültür toplum hayatından temizlenecek. Çocukları korumak ve geliştirmek toplumsal kalkınmanın önceliğidir. Vatan Partisi iktidarında kimsesiz çocukların artık yalnız ve güvencesiz olmayacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

İletişim

Denizli İl Örgütü

Telefon: (0 258 ) 263 97 93 - (0 536) 330 62 52

E-Mail: denizli@vatanpartisi.org.tr

Adres: GMK Bulvarı Yıldız Dinçer İşhanı Kat: 7