REKLAMI GEÇ

Yılan: “Akılları ithalatta, üretim ekonomisi akıllarına gelmiyor”

Yılan: “Akılları ithalatta, üretim ekonomisi akıllarına gelmiyor”

Vatan Partisi Milletvekili Adayı Mesut Yılan, patates ve soğan fiyatındaki artışı değerlendirdi. Yılan, “Bunların aklı fikri ithalatta. Üretim ekonomisi akıllarına gelmiyor” diye konuştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Haziran 2018 Cuma, 15:01

Vatan Partisi Milletvekili adayları seçim çalışmalarına devam ediyor. Vatan Partisi milletvekili adayı Mesut Yılan, patates ve soğan fiyatlarındaki artıştan yola çıkarak hükümetin yanlış tarım politikalarının hem üreticiyi hem de tüketiciyi mağdur ettiğini belirtti.

Mesut Yılan, “Haftalardır dolar kurunu konuşan Türkiye’nin ilgisi, patates ve soğan kurunun dolar kurunu da geçmesi nedeniyle, cüzdandan sofraya döndü. Patatesin raflardaki fiyatı 6 liraya kadar çıkarken, soğanın fiyatı da 6 buçuk lirayı buldu. Fiyatların hızla artması karşısında hükümet, daha önce et, fıstık, hububat ve baklagilde olduğu gibi çözümü ithalata sarılmakta buldu. Ekonomi bilgisi ancak ithalatla spekülatörlerin değil üreticinin cezalandırıldığını anlamayacak düzeyde olan Ekonomi Bakanı, geçtiğimiz aylarda sadece Niğde’de 300 bin ton patates depolarda çürürken gerekli önlemlerin alınmamasının fiyatları yükselttiğini anlayamıyor. Yeni ürünün piyasaya çıktığı dönemde patates soğan ithal etmek üreticiye ihanettir, ithalata ödeyeceğin parayı çiftçiyi desteklemeye ver” dedi.

Mesut Yılan, hükümetin ekonomiyi batırdığını belirterek, “Bunların aklı fikri ithalatta. Üretim ekonomisi akıllarına gelmiyor. Ekonomiden anlamadıkları için dışarıdan Kemal Dervişleri, Mehmet Şimşekleri ithal ediyorlar. Onlarda gayrı milli anlayışla ekonomiyi batırıyorlar” dedi.

“ÇÖZÜM VATAN PARTİSİ”
Vatan Partisi Milletvekili adayı Mesut Yılan, patates ve soğan fiyatlarındaki yükselmenin de gösterdiği gibi Vatan Partisi’nin planlı karma ekonomi anlayışının zorunlu hale geldiğini ifade etti, diğer partilerin bu konuda diyecek bir şeylerinin olmadığını, çözümün Vatan Partisinin üretim ekonomisinde olduğunu söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

İletişim

Denizli İl Örgütü

Telefon: (0 258 ) 263 97 93 - (0 536) 330 62 52

E-Mail: denizli@vatanpartisi.org.tr

Adres: GMK Bulvarı Yıldız Dinçer İşhanı Kat: 7