REKLAMI GEÇ

AK Parti aday tanıtım toplantısından neler oldu?

AK Parti aday tanıtım toplantısından neler oldu?

AK Parti 31 Mart yerel seçimleri için 20 belediye başkan adayını EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde yaptığı toplantı ile açıkladı. Adayların isimlerini AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş yaptı. Peki toplantıda neler oldu?

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Ocak 2019 Pazar, 18:44

EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan AK Partili adayların tanıtıldığı toplantıda salon tıka basa doldu. Özellikle ilçelerden gelen partililer, adaylarının isminin söyleneceği zamanı heyecanla bekledi. İsminin söyleneceğini bilen adayların yüzü gülerken, aday gösterilmeyen mevcut belediye başkanlarının yüzlerinde ise gergin bir gülümseme vardı.

Partililerin ağzına kadar doldurduğu salona önce Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan girdi. Zolan, her zamanki gibi partililer tarafından “Büyük Başkan” tezahüratları ile karşılandı.


İzmir Büyükşehir Belediyesi için aday gösterilen Eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’de kalabalığın arasından salondaki yerine coşkuyla karşılandı. Zeybekci yaptığı konuşmada bir ara şehirleri karıştırıp, İzmir’den bahsetti. Zeybekci’yi Numan Kurtulmuş ve Osman Zolan, uyardı.

Toplantıda adının tekrar söyleneceğini bilenler, salona kendilerinden emin şekilde girdiler ve tanıdıkları ile selamlaşıp, emin tavırları ile objektiflere de poz verdiler. Bu adaylardan birisi de Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu oldu.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un da salona gelmesiyle birlikte, salon biraz daha hareketlendi. Kurtulmuş ile fotoğraf çektirmek isteyen partililerin telefonlarıyla fotoğraflarını Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan yaptı.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 31 Mart yerel seçimleri için aday gösterilmedi. Açıklamalardan önce Gürlesin’in yüz ifadelerinde gergin olduğu gözlemlendi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, yaptığı uzun bir konuşmanın ardından adayları tek tek sahneye çağırdı. Kurtulmuş, Cumhur ittifakı ile Buldan ve Çal İlçe Belediye Başkan adaylarının Milliyetçi Hareket Partisi’nden olduğunu söyledi ve gıyaplarında teşekkür etti.

Aday isimlerinin açıklanmasından önce Pamukkale Belediye Başkanlığı için adı kulislerde dolaşan Avni Örki, beklendiği gibi Hüseyin Gürlesin’in yerine aday gösterildi. Örki, isminin açıklanmasının ardından tebrikleri kabul etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı