REKLAMI GEÇ

Filiz: “Sadece başkanlık seçimi tekrar edilecek”

Filiz: “Sadece başkanlık seçimi tekrar edilecek”

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, Yüksek Seçim Kurulu’nun Honaz seçimlerinin tekrarlanması kararını değerlendirdi. Filiz, “Yalnızca ilçe belediye başkanlığı seçimleri tekrarlanacak” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Nisan 2019 Cuma, 13:12

YSK Honaz seçimlerini iptal etti, tüm gözler bu ilçeye çevrildi. AK Parti İl Başkanı Necip Filiz hem süreci, hem de sonucu değerlendirdi.

31 Mart seçimlerinin ardından aradaki farkın az olması nedeniyle önce İlçe Seçim Kurulu’na itiraz ettiklerini belirten Filiz, burada 41 sandıkta yapılan sayımın ardından 8 olan farkın 3’e düştüğünü söyledi.

Bir sonraki adım olan İl Seçim Kurulu sürecini de başlattıklarını ve tespitleri ışığında geçersiz oylar üzerinden itirazda bulunduklarını anlatan Filiz, geçersiz oyların yeniden sayılmasıyla da farkın 1’e gerilediğini kaydetti.

YSK’YA KISITLI SEÇMEN İTİRAZI YAPTIK
Bu süreçte bazı kısıtlı seçmenlerin oy kullandığına yönelik bilgilerin geldiğini ve bunu da değerlendirerek Yüksek Seçim Kurulu’na gittiklerini dile getiren Necip Filiz, “Yüksek Seçim Kurulu itirazımızı ve tespitlerimizi değrelendirdi, Honaz seçimlerinin iptaline karar verdi” dedi.

SONUCU DEĞİŞTİRECEK SAYIDA
Aradaki farkın 1 olması, oy kullanan kısıtlı seçmen sayısının da bundan fazla olması nedeniyle sonuca doğrudan etki eden bir durumun yaşandığını belirten Filiz, “Belediye başkanlığı seçiminde kısıtlı seçmenlerin oy kullanması sonuca doğrudan etki eder sayıda. Biz de hukuki hakkımızı kullandık” dedi.

SADECE BAŞKANLIK SEÇİMİ
Büyükşehir ve ilçe belediye meclisi seçim sonuçlarında ortaya çıkan farklar nedeniyle kısıtlı seçmenlerin sonuca doğrudan etki etmediğini anlatan Filiz, “Bu nedenle ilçede yalnızca belediye başkanlığı seçimi tekrarlanacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı