REKLAMI GEÇ

Honaz’da seçim bitmek bilmiyor. AK Parti seçimlerin iptalini istedi

Honaz’da seçim bitmek bilmiyor. AK Parti seçimlerin iptalini istedi

Yerel seçimlerin Denizli’de en kritik ilçesi olan Honaz’da seçim süreci bir türlü noktalanamıyor. AK Parti’nin Honaz’da kısıtlılığı bulunan kişilerin oy kullandığı yönündeki itirazını değerlendiren YSK, mahkemelere yazı gönderdi, söz konusu kişilere ilişkin dosya istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Nisan 2019 Çarşamba, 19:29

3 dönemden bu yana AK Partili Turgut Devecioğlu’nun başkan olduğu Honaz’da 31 Mart Yerel Seçimlerine bir türlü nokta konulamıyor.

AK Partili Turgut Devecioğlu ile CHP’li Yüksel Kepenek’in seçim yarışı nefesleri kesti, oy sayımın tamamlanmasının ardından CHP Adayı Kepenek 8 oy farkla önde çıktı.

Kepenek mazbatasını beklerken, AK Parti İlçe Seçim Kurulu’na itiraz etti. Kurul itirazı kabul etti ve 41 sandık yeniden sayıldı. Uzun süren sayımın ardından fark 3’e düştü, ancak sonuç değişmedi.

AK Parti bu kez de İl Seçim Kurulu’na gitti. İl Seçim Kurulu geçersiz oylar üzerinden yeniden sayım kararı verdi. Honaz seçimleri bir türlü tamamlanamazken, burada yapılan sayımda Yüksel Kepenek 1 oyla önde çıktı.

AK PARTİ YSK’YA GİTTİ
Honaz seçimlerinin peşini bırakmayan AK Parti, bu kez de soluğu Yüksek Seçim Kurulu’nda aldı. İlçe ve İl Seçim Kurullarında geçersiz oylar üzerinden sonuca gidemeyen AK Parti, YSK’ye ilçede kısıtlılığı bulunan kişilerin oy kullandığı gerekçesiyle seçimin iptal edilerek, yenilenmesi için başvuru yaptı.

YSK DA MAHKEMELERE SORDU
Kısıtlı kişilerin oy kullandığı ve seçim yenileme talebiyle gelen başvuruyu değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu, itiraz dilekçesinde yer alan ve oy kullandığı öne sürülen kısıtlı kişilerin tespiti, kısıtlamalarının devam edip etmediğinin belirlenmesi için ilgili mahkemelere yazı gönderdi.

Bugün saat 17.00’de YSK’nın son kararını vermesini bekleyen Honazlılar, mahkemelerden ilgili kişilere yönelik dosyaların YSK’ya ulaşması ve kararın verilmesi için bir süre daha beklemek zorunda kalacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı