REKLAMI GEÇ

Mustafa Şevik, “Buldan eğitimde parmakla gösterilecek”

Mustafa Şevik, “Buldan eğitimde parmakla gösterilecek”

Cumhur İttifakı’nın MHP’li Buldan Belediye Başkan Adayı Mustafa Şevik, belediye başkanlığı döneminde Buldan’a eğitim adına çok şey kazandırdığını söyledi. Şevik, “Bundan sonra daha iyisini yapacak ve Buldan’ı eğitim yuvası haline getireceğiz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Mart 2019 Çarşamba, 11:46

Cumhur İttifakı’nın MHP’li Buldan Belediye Başkan Adayı Mustafa Şevik,  31 Mart yerel seçim çalışmalarını, mahalle ve ev ziyaretleriyle sürdürüyor.  Ziyaretlerde projelerini açıklayan Şevik,  tarım, turizm ve tekstil kenti olan Buldan’ı eğitimde de adından bahsettiren bir kent yapacaklarını dile getirdi.

2002 yılında açılan ve Muhasebe ve Vergi, Dış Ticaret, Pazarlama, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı gibi programları bulunan Meslek Yüksekokuluna, Moda Tasarımı, Giyim Üretim Teknolojisi ve Mimari Restorasyon  gibi programların kendi döneminde açıldığını söyleyen Şevik, “Son yıllarda yeni bölümler açılmadığı gibi öğrenci sayısı da azaldı.  Eğer 31 Mart’ta belediye başkanlığına seçilirsem, yeni bölümlerin açılması ve öğrenci sayısını yeniden artırmak için çalışmalarımı sürdüreceğim” dedi.

4 yeni bölüm açılacak
PAÜ Buldan Meslek Yüksekokulu’na 4 yeni bölüm kazandırmak için çalışmalarının devam edeceğini belerten Şevik, “Turizm, Organik Tarım, Jeotermel ve Seracılık ile ilgili dört yeni bölümün Buldan MYO’da açılması için girişimlerimiz olacak. Böylelikle Buldan hem öğrenci kenti olacak, hem de sektörlerin ara eleman ihtiyacı karşılanmış olacak.  Buldan, öğrencilerimizin kendilerini yetiştirmeleri ve pratik yapma imkanı bulacakları büyük bir okul. Bunu değerlendiceğiz” diye konuştu.

Tarım ve Sağlık Lisesi ilçemize kazandırılacak
Eğitime yönelik desteklerinin yalnızca Meslek Yüksekokulu ile sınırlı kalmayacağını dikkat çeken Şevik, şunları söyledi: “Sağlık Meslek Lisesi için arsamız hazır. Belediye Başkanlığı yaptığım dönemde Yenimahalle’de TOKİ konutlarının bulunduğu alanda lise için arsa temin edilmiş, imar planı hazırlanmıştı. Bunu yeniden gündeme taşıyacağız. Tarım Meslek Lisesi’nin de ilçemize kazandırılması için mücadele edeceğiz. Tarım ve Turizmde ihtiyaç duyulan ara eleman ihtiyacını Buldan karşılayacak. Buldan, turizmde, tarımda, tekstilde olduğu gibi eğitimde de ilk sıralarda yer alacak”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı