REKLAMI GEÇ

Babadağ’da kritik süreç

Babadağ’da kritik süreç

Babadağ’da bıçak sırtında sonuçlanan ve 17 oy farkla CHP Adayı Ali Atlı’nın kazandığı seçimlere AK Parti itiraz etti. İlçe Seçim Kurulu bugün itiraza ilişkin kararını verecek. Kritik süreç öncesi basın toplantısı düzenleyen CHP’nin Adayı Ali Atlı, seçim sonuçlarının onaylanmasını beklediklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Nisan 2019 Çarşamba, 13:16

Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensupları ile bir araya gelen Babadağ’da seçimlerin kazananı Ali Atlı, hem seçimi, hem süreci, hem de yapılan itirazları değerlendirdi.

CHP Babadağ İlçe Başkanı Mehmet Alınöz ve Meclis Üyesi Selami Kaya ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Ali Atlı, toplam 22 sandıkta oy kullanan seçmenlerin 1720’sinin kendisini, 1703’ünün de AK Parti adayını tercih ettiğini söyledi.

Bu sonuçların ardından CHP’nin Babadağ’da seçimleri kazandığını belirten Ali Atlı, “17 gibi küçük bir farkla da olsa burada seçimleri kazanmamız çok önemli. Seçim kampanyamız boyunca halkımıza kendimizi ve projelerimizi çok iyi anlattığımızı düşünüyorum” dedi.

“EN BÜYÜK PROJEMİZ HUZUR”
20 ana başlıkta belirledikleri projelerini hazırladıklarını, ancak en büyük projelerinin huzur olduğun belirten Ali Atlı, “Son dönemlerde yoğunlaşan kamplaşmaların önüne geçmek istiyoruz. Babadağ, huzur içinde üreten ve ürettiğini paylaşan bir ilçe olsun istiyoruz. Bunun için çalışacağız” dedi.

“BELEDİYE ÇALIŞANLARI RAHAT OLSUN”
Son dönemlerde AK Parti tarafından belediye çalışanlarının işine son verileceği yönünde dedikodu üretildiğini öne süren Ali Atlı, “Kimsenin işiyle, aşıyla sorunumuz yok. Herkes işine devam edecek. Bizimle birlikte yola çıkan, mücadele eden hiçbir arkadaşımın işe alınmak gibi bir talebi olmadı, kendilerine ben de bu konuda bir söz vermedim” dedi.

“İLÇE SEÇİM KURULU KARAR VERECEK”
İlçe Seçim Kurulu’nun yapılan itirazı bugün kadara bağlayacağını belirten Ali Atlı, “Yasaya göre ıslak imzalı tutanaklara şerh konmadığı için yeniden sayım hukuken mümkün değil. Seçim Kurulu’na sonuna kadar güveniyorum. En doğru kararı vereceğine inanıyorum” dedi.

“3 GÜNDÜR NÖBET TUTUYORUZ”
3 gündür İlçe Seçim Kurulu’nun bulunduğu Sarayköy’de nöbet tuttuklarını belirten seçimlerin kazananı CHP’li Ali Atlı, “Bizim tek çabamız, sandıktan çıkan sonuca uyulmasını sağlamak. Bize oy veren 1720 seçmenimizin kararına sahip çıkabilmektir. Bu seçim kolay kazanılmadı” diye konuştu.

MECLİS’TE ÇOĞUNLUK CUMHUR İTTİFAKI’NDA
Babadağ’da seçimleri resmi olmayan sonuçlara göre CHP Adayı Ali Atlı kazandı, ancak mecliste ters bir tablo oluştu. Meclis üyeliklerini 4-4 paylaşan 2 ittifak eşitlik sağlarken, mecliste daha fazla oy alan Cumhur İttifakı’nın AK Partili adayı 1 kontenjan üyesini de aldı. Bu durumda, AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı 5, CHP ve İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı ise 4 meclis üyeliği kazandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı