REKLAMI GEÇ

Bekilli kalesini kaybetti, herkes aynı soruyu soruyor: Neden?

Bekilli kalesini kaybetti, herkes aynı soruyu soruyor: Neden?

Yerel seçimler Bekilli’de ilginç bir sonucu ortaya çıkardı. CHP’nin kalesi olarak kabul edilen, ayrıca ilçede çok güçlü görülen Türkan Keyik’in aday olduğu Bekilli’de seçimleri AK Parti Adayı Mustafa Çoban kazandı. Bekilililer, ortaya çıkan bu sonucu sorguluyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Nisan 2019 Perşembe, 14:00

Bekilli son dönemlerin en ilginç seçimine sahne oldu. CHP’nin kentte kazanması muhtemel ilçelerin ilk sırasında kabul edilen Bekilli’de AK Parti Adayı Mustafa Çoban ipi önde göğüsledi, ortaya “Neden?” sorusu çıktı.

Bu sonucun alınmasının ardından ortaya atılan en önemli iddia, “Ağacın kurdu kendi içinde” atasözünden yola çıkan partililer, ilçede bazı partililerin CHP’ye değil AK Parti’ye oy verdiği iddiaları yüksek sesle dillendirilmeye başlandı.

Sırtlarından bıçaklandıklarını iddia eden ve sert tepki gösteren CHP’li seçmen, il ve ilçe yönetimlerine “Parti disiplinine uymayan ve destekten çok köstek olan bu kişiler hakkında gereken yapılacak mı?” sorusunu yöneltiyor.

İKİNCİ HATA “BEKİLLİ CEPTE” GÖRÜLMESİ Mİ?
Ortaya atılan ikinci nedenin ise özellikle CHP’li milletvekillerinin Bekilli’ye gereken ilgiyi göstermemesi iddiası. Birçok ilçeye CHP ve İYİ Partili milletvekillerinin adeta çıkarma yaptığını, Bekilli’ye ise bir milletvekilinin yalnızca bir kez geldiğini öne süren CHP’li seçmen, “Vekiller Bekilli için gereken özveriyi gösterdi mi?” diye soruyor.

MECLİS’TE ÇOĞUNLUK CHP’DE
Başkanlık seçimlerini AK Parti’nin kazandığı Bekilli’de meclis üyeliklerinde ise CHP önde. CHP belediye meclisi seçiminde yüzde 50 oy alırken, AK Parti yüzde 48.4’te kaldı. AK Parti belediye başkanlığını 66 oy farkla kazandı, meclisi ise 82 oyla kaybetti.

DAHA ÖNCE DE ÖRNEĞİ YAŞANMIŞTI
CHP’nin kalesi olarak görülen Bekilli’de yakın tarihlerde gerçekleştirilen yerel seçimlerde sol iktidarın ağırlığı göze çarpsa da farklı sonuçların örnekleri de var. 1999 yerel seçimlerinde CHP’li Ahmet Öztürk kazanan isim. 2004 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde ise farklı bir tablo göze çarpıyor. Bu seçimleri AK Partili Yaşar Halil Yiğit kazandı ve belediye yönetimini devraldı.

2009 seçimlerinde CHP adayı yüzde 45.8 oy ile seçim kazanırken, AK Partili rakibi yüzde 40.6 ile ikinci sırada yer aldı. 2014 seçimlerinde ise yüzde 51.6’ya yüzde 39.4’lük oranlar dikkat çekti.

2019 yerel seçimlerinde ise AK Parti az bir farkla da olsa Bekilli’de seçimleri yüzde 50.1’e karşı, yüzde 48.8’lik sonuçla kazandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı