REKLAMI GEÇ

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba: “Masada da sahada da kazandık”

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba: “Masada da sahada da kazandık”

Yerel seçimlerin Denizli’deki kritik süreçlerinden birinin yaşandığı Honaz’da İl Seçim Kurulu son noktayı koydu, seçimleri CHP Adayı Yüksel Kepenek’in kazandığına karar verdi. Sürecin başından beri takipçisi olan isimlerden biri olan CHP İl Başkanı Mahir Akbaba sonucu, “Sahada da, masada da kazandık” sözleriyle değerlendirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Nisan 2019 Cuma, 20:54

İl Seçim Kurulu, Honaz için yaptığı kritik incelemeyi tamamladı. AK Parti’nin itirazının ardından 13 sandıkta geçersiz oyları yeniden inceleyen İl Seçim Kurulu, seçimlerin galibinin 1 oy farkla CHP Adayı Yüksel Kepenek olduğuna hükmetti.

“ZORLU BİR SÜREÇTİ”
İlçe Seçim Kurulu’na yapılan ilk itirazdan itibaren süreci yakından takip eden ve sürekli kurullarda bulunan CHP’nin İl Başkanı Mahir Akbaba, sonucu değerlendirdi.

“Zor bir süreç oldu, umarım tamamlanmıştır” diyen Akbaba, yıpratıcı bir süreci geride bıraktıklarını belirtti. Sahada da, masada da kazandıklarını ifade eden Mahir Akbaba, “Hem İlçe Seçim Kurulu, hem de İl Seçim Kurulu’ndaki süreçlerde çok mücadele verdik. Sürecin tamamlandığını düşünüyor ve Yüksel Kepenek’in görevine başlamasını bekliyorum. Ancak, YSK için 24 saatlik bir süre var” dedi.

İl Seçim Kurulu’nun, AK Parti’nin Babadağ için yaptığı itirazın da Cumartesi günü saat 13.00’te karara bağlanacağını ve yine kurulda olacaklarını ifade eden Akbaba, burada da sonucun değişmeyeceğini kaydetti.

“BAKLAN KONUSUNDA ADALETSİZLİK VAR”
İlçe Seçim Kurulu’nun Baklan seçim sonuçlarına yönelik yapılan itirazı kabul etmemesini de değerlendiren Mahur Akbaba, bunun hukuk dışı, haksız ve adaletsiz olduğun söyledi.

Akbaba, “Çok daha az oy farkı olan yerde AK Parti’nin itirazının kabul edilmesi, buna rağmen 7 oy gibi az bir farkın oluştuğu, üstelik de bariz hataların bulunduğu Baklan’da itirazın reddedilmesi anlaşılır gibi değil. İl Seçim Kurulu’ndan doğru kararı bekliyoruz. Çünkü yasalar açık ve bunu emrediyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı