REKLAMI GEÇ

Varlıker belediye personelini uyardı: “Suça ortak olmayın”

Varlıker belediye personelini uyardı: “Suça ortak olmayın”

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, belediye binası önünde basın açıklaması yaptı, belediyeden koli koli evrak taşındığı iddiasını tekrarladı. Süreci titizlikle takip ettiklerini belirten Varlıker, mazbatayı alır almaz Sayıştay ve bağımsız denetçilerin devreye gireceğini, tüm hukuksuzlukların ortaya çıkarılacağını söyledi. Belediye personeline de seslenen Varlıker, “Suça ortak olmayın” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Nisan 2019 Çarşamba, 13:05

31 Mart Yerel Seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarının alınması ve Merkezefendi’yi CHP Adayı Şeniz Doğan’ın kazanmasının ardından belediyede hareketlilik başlamış, bazı evrakların koliler halinde kaçırıldığı öne sürülmüştü.

Bu iddiaların ardından harekete geçen CHP Merkezefendi İlçe Teşkilatı, Merkezefendi Belediyesi önünde basının karşısına geçti, hem iddiaları gündeme getirdi, hem de ciddi uyarılarda bulundu.

Merkezefendi Belediyesi önünde, evrak kaçırıldığını belgeleyen fotoğrafları da göstererek basın açıklaması yapan CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, Şeniz Doğan’ın 31 Mart Seçimlerinden Merkezefendililerin desteği ile belediye başkanı olarak çıktığını söyledi.

“CAN SIKICI FOTOĞRAFLAR GELMEYE BAŞLADI”
Pazartesi gününden itibaren belediyede olağanüstü bir hareketlilik yaşanmaya başladığını belirten Varlıker, “Bizzat bana ve örgüt üyesi arkadaşlarımıza ne yazık ki çok can sıkıcı bilgiler ve fotoğraflar gelmeye başladı. 3 gündür çok sayıda evrak ve dosya kolilerle belediye yerleşkelerinden başka adreslere taşınıyor. Yine iddia ediliyor ki güvenlik kameraları kapatılıyor, görüntüler siliniyor! Başkanlık katındaki bilgisayarların harddisk kayıtları siliniyor, formatlar atılıyor!” dedi.

“MERTAŞ BİNASINA SEÇİM GECESİ GİRİLİYOR”
MERTAŞ binasına seçim gecesi girildiğini de iddia eden Tolga Varlıker, burada da bilgisayarların temizlendiğini ve evrakların götürüldüğünü öne sürdü.

Varlıker, “Tüm bunlarla hangi veriler silinmek isteniyor, hangi gerçekler gizlenmeye çalışılıyor. Ne olursa olsun nafile! Yaşananların takipçisi olduğumuzun ve olacağımızın bilinmesini istiyorum” diye konuştu.

“ZAMAN KAZANMAK İÇİN İTİRAZ EDİYORLAR”
Seçimleri kaybedenlerin zaman kazanmak için sonuçlarla ilgili İlçe Seçim Kurulu’na sonuçlara ilişkin itirazda bulunduklarını ifade eden Varlıker, Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın görevi devralmasına engel olmaya çalıştıklarını kaybetti. Varlıker, AK Parti’nin İlçe Seçim Kurulu’na yaptığı itiraz’ın 5’e karşılık 1 oyla reddedildiğini de hatırlattı.

“HER TÜRLÜ HUKUKSUZ İŞLEMİ TAKİP EDECEĞİZ”
Kamuoyunun kazanılan zaman içinde her ne yapılırsa yapılsın tüm hukuksuz işlemleri tespit edeceklerini dile getiren Varlıker, Merkezefendi’de tüyü bitmemiş yetimin tek kuruş hakkını hiç kimseye yedirmeyeceklerini vurguladı.

BELEDİYE ÇALIŞANLARINA DA SESLENDİ
CHP Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Tolga Varlıker, belediye çalışanlarına da seslendi.

Varlıker, “Hiçbir şekilde kanunsuz hiçbir emri yerine getirmeyin. Unutmayın ki kanunsuz her emir sizi bir suça ortak ettiği gibi, merkezefendili insanların haklarının da gasp edilmesidir! Merkezefendi’nin hiçbir personeli suça ortak olmasın, hiçbir belgeye imza atmasın, hiçbir veriyi temizlemesin, keza bunların vebali gerçekten ağır olur” dedi.

“DENETÇİLER DEVREYE GİRECEK”
Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın mazbatayı alıp göreve başladığı andan itibaren Sayıştay ve bağımsız denetçilerin devreye gireceğini belirten Tolga Varlıker, “Sayıştay denetçileri, bağımsız denetim kurumları, bilgi işlem uzmanları, hesap uzmanları ve gerekli tüm teknik-teknolojik yetkinliğe sahip ekiplerle girmek zorunda kalacağımızı belirtmek istiyorum. Merkezefendi sakinlerinin her türlü hakkının teminatı ve bekçisiyiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı