REKLAMI GEÇ

Akbaba: “Demokrasiye kurulan kumpası YSK bozmak zorunda”

Akbaba: “Demokrasiye kurulan kumpası YSK bozmak zorunda”

Yerel seçimler üzerine, özellikle İstanbul’da henüz kararın verilememiş olması CHP’yi harekete geçirdi. Türkiye’nin tüm illerinde il başkanları eş zamanlı açıklama yaptı, YSK’ya “Demokrasiye karşı kurulan kumpası bozun” çağrısında bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Nisan 2019 Çarşamba, 14:35

Denizli’de CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, eş zamanlı basın toplantısını Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi.

Açıklamalarına, “Yüksek Seçim Kurulu’na çağrımızdır! Yüksek Seçim Kurulu, yasalara ve daha önce benzer olaylarda aldığı kararlara, uymak zorundadır” diyerek başlayan Akbaba, YSK’nın seçimde kaybedenlerin devletin gücünü kullanarak ürettikleri yasa dışı gerekçeleri reddetmek zorunda olduğunu söyledi.

Akbaba, “Yüksek Seçim Kurulu, iktidar sahiplerinin YSK üzerinde kurdukları baskılara boyun eğmemek zorundadır. Yüksek Seçim Kurumu, demokrasi değil; seçimsiz bir Türkiye isteyen iktidar sahiplerine ‘Dur’ demek zorundadır. Yüksek Seçim Kurulu hukukun üstünlüğü mü, yoksa iktidar sahibi üstünlerin hukuku mu? Buna açık ve net cevap vermek zorundadır. Yüksek Seçim Kurulu’nda hakimler mi var yoksa, iktidar sahiplerinin taşeronlaştırmak istediği kişiler mi var bunu demokrasiden yana kararlarıyla göstermek zorundadır. Özetle; iktidar sahiplerinin güçlerini kullanarak demokrasiye karşı kurulan kumpası Yüksek Seçim Kurulu bozmak zorundadır. Bu Yüksek Seçim Kurulu’nun tarihsel görevidir” dedi.

Sürece ilişkin soruları da yanıtlayan Mahir Akbaba, Denizli özelinde Honaz ile ilgili itirazın YSK’da bugün karara bağlanması gerektiğini söyledi. Beklentilerinin ve olması gerekenin Yüksel Kepenek’in mazbatasını alarak görevine başlaması olduğunu anlatan Akbaba, İYİ Parti’nin Baklan itirazının da hem ilçe, hem de İl Seçim Kurulu tarafından kabul edilmemesini anlayamadıklarını söyledi.

Akbaba, “Baklan’da özellikle 7-8 sandıkta ciddi hatalar var. Tutanaklar ile ıslak imzalı tutanaklar arasında bariz hatalar yapılmış. Hukuken bu delillerin görmezden gelinmesi mümkün değil” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı