REKLAMI GEÇ

Kadınları onlar temsil ediyor

Kadınları onlar temsil ediyor

Kadın, toplumun her alanında olduğu gibi tırnaklarıyla kazıyarak siyaset sahnesinde de kendisine yer açıyor. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Denizli’nin 3 kadın belediye başkanı öne çıkıyor. Millet İttifakı adayı olarak Merkezefendi’de Şeniz Doğan, Bozkurt’ta Birsen Çelik, Bekilli’de de Türkan Keyik, yerel yönetimlere kadın eli değmesi için mücadele veriyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Mart 2019 Cuma, 13:40

Türk siyasi yaşamında kadın hak ettiği yeri bir türlü alamıyor. Erkek egemen bir siyasi hayatın hegomanyasını sürdürdüğü Türkiye’de kadınlar bu alanda da seslerini duyurabilmek için erkeklere rağmen mücadelelerini sürdürüyor.

Denizli’de 20 belediyede yarışa giren çok sayıda adayın arasında 3 kadın öne çıkıyor. Merkezefendi’de Şeniz Doğan, Bozkurt’ta mevcut Belediye Başkanı Birsen Çelik ve Bekilli’de Türkan Keyik, mücadeleleri ile takdir topluyor.

MERKEZEFENDİ İÇİN ÇALIŞIYOR
Av. Şeniz Doğan, CHP içindeki uzun süredir devam ettirdiği mücadelesini, meclis üyelikleriyle ön plana çıkardı. Burada elde ettiği yerel yönetim tecrübelerini belediye başkanlığında kullanmak için yola çıktı. Ayrı aday çıkarma kararı alınmasına rağmen İYİ Parti’nin de destek verdiği Şeniz Doğan, Merkezefendi’de ciddi bir ivme kazandı.

BOZKURT’TA BİRSEN ÇELİK
Denizli’nin tek kadın Belediye Başkanı Birsen Çelik, yetersiz kaynaklara rağmen ilçede mucizeler yarattı. Sosyal belediyeciliğin önemli örneklerini sergileyen Birsen Çelik, kurduğu atölye ile hem istihdam sağladı, hem de belediye bütçesine önemli kaynak aktardı. Bu kaynakları da çok akılcı kullanmayı başaran Birsen Çelik, devasa bütçelerle oynayan belediye başkanlarını bile geride bıraktı, ödül üstüne ödül aldı.

Birçok sivil toplum kuruluşu tarafından başarıları ödüllerle takdir edilen Birsen Çelik, Millet İttifakı’nın Bozkurt Belediye Başkan Adayı olarak 31 Mart Yerel Seçimleri için yeniden aday oldu. Dönemi boyunca bir ilçeye kadın eli değdiğinde neler yapılabileceğini gösteren Birsen Çelik, ustalık dönemi için Bozkurt halkından bir kaz daha destek istiyor.

BEKİLLİ’DE TÜRKAN KEYİK
İYİ Parti’nin de desteklediği CHP’nin Bekilli Belediye Başkan Adayı Türkan Keyik de, meclis üyeliği ile yerel yönetimler konusunda tecrübe edinen, bunu da belediye başkanı olarak hizmete dönüştürmek isteyen kadın adaylardan biri.

Sağlıkçı olan ve uzun yıllar Çivril’de görev yapan Türkan Keyik, 2014 yerel seçimlerinde CHP Çivril Belediye Meclis Üyesi seçildi, aynı zamanda partisini Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de temsil etti. 31 Mart Yerel Seçimleri için memleketi Bekilli’den belediye başkan adayı olan Türkan Keyik, bölgenin sevilen isimlerinden biri.

Türkan Keyik de tıpkı Merkezefendi’de Şeniz Doğan, Bozkurt’ta Birsen Çelik gibi yerel yönetime kadın eli değdiğinde nelerin değişeceğini göstermek için yarışıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı