REKLAMI GEÇ

Güleç: “Vatan Partisi kumpası bozdu”

Güleç: “Vatan Partisi kumpası bozdu”

Vatan Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Güleç, AK Parti’nin ilan ve reklam panoları üzerinden kumpas kurduğunu, Vatan Partisi’nin ise zamanında müdahale ederek bu kumpası bozduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Mart 2019 Pazar, 10:27

Mustafa Güleç, Denizli’de Merkezefendi İlçe Seçim Kurulları tarafından alınan ilan reklam panolarında siyasi reklam yapılamayacağı kararının YSK tarafından bozulmasını değerlendirdi.

AK Parti’nin seçimlerde çaresizlikten ve korkudan dolayı kumpas kurduğunu öne süren Güleç, “Daha seçim başlamadan büyükşehir ve ilçe belediyeleri ellerindeki bütün ilan ve reklam panolarını şirketlere kiraya verdi. Şikeli sözleşmelerle 1 Mart’a kadar ‘belediyenin duyuruları’ bahanesiyle kendi adaylarının reklamını ve propagandasını yaptı. Aklınca bütün muhalefetin sesini kesecek, sadece kendi düdüğünü öttürecekti. AKP’nin eleştiriye, aykırı seslere, demokratik muhalefete tahammülü kalmamıştır. Artık deveyi hamuduyla yutmak istiyorlar. Bu çabalar boşunadır. Bunlar çaresizliğin ve korkunun ifadesidir. Ancak korkunun hiçbir zaman ecele faydası olmamıştır” dedi.

Kurnazca planlanmış bu tertip karşısında İl ve İlçe Seçim Kurulları’nın da çareyi ilan ve reklam yerlerini bütün partilere yasaklamakta bulduğunu dile getiren Güleç, “Propaganda özgürlüğünü yok eden, seçmenin bilgilenme hakkını elinden alan bu yasakçı kararın altına ne yazık ki CHP ve İYİ Parti gibi demokrasiyi savunduğunu iddia eden partiler de imza atmıştır. Vatan Partisi bu kumpası zamanında görmüş ve duruma müdahale etmiştir. YSK’ya başvurarak bu yasakçı kararı iptal ettirmiştir. Tertipler ve kumpaslar, hak ve özgürlükler yok edilerek çözülemez. Yasakçı kararlarla, tertipler bozulamaz. Dürüst, adil ve eşit seçim hukuku uygulanarak tertipler boşa çıkarılabilir. Denizli’deki bu kumpas bozulmazsa bütün Türkiye için yol olur, emsal olur. O nedenle İl Seçim Kurulu’nun sorumluluğu sadece Denizli ile sınırlı değildir. Seçim Kurulu mutlaka bu tertibin üzerine gitmeli ve bunu bozmalıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı