REKLAMI GEÇ

Belediye başkanlarının en genci Şeniz Doğan

Belediye başkanlarının en genci Şeniz Doğan

Yerel seçimlerde Merkezefendi’de fark yaratan, enerjisi ve çalışmasıyla dikkat çeken bir başarıya imza atan Şeniz Doğan, elde ettiği yüzde 52.4’lük oyla belediye başkanlığı koltuğuna oturdu. Şeniz Doğan, büyükşehir ve ilçelerde seçimlerin galibi başkanlar arasından yaşıyla da sıyrılıyor. Doğan, başkanların en genci.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Nisan 2019 Perşembe, 14:21

31 Mart Yerel Seçimleri birkaç bölgedeki itirazların dışında büyük oranda tamamlandı, mazbatalarını alan belediye başkanları görevlerine başladı, ilk icraatlarını ortaya koydu.

Denizli’de seçimlerin galibi 20 belediye başkanı arasında Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan yaşıyla da ön plana çıkıyor.

EN GENCİ ŞENİZ DOĞAN
Merkezefendi’nin yeni Belediye Başkanı Şeniz Doğan 39 yaşında. 1 Eylül 1980’de dünyaya gelen Şeniz Doğan, genç yaşta yerel yönetimde elde ettiği tecrübesini, şimdi de belediye başkanı olarak kullanmak istiyor. Doğan, daha önce de CHP’den meclis üyeliği yapmış, belediye yönetimine yabancı olmayan bir isim.

AVNİ ÖRKİ 9 AYLA KAYBETTİ
Pamukkale’nin yeni Belediye Başkanı Avni Örki ise “en genç belediye başkanı” unvanını 9 ayla kaybetti. 3 Mart 1979’da dünyaya gelen Avni Örki, Şeniz Doğan’dan 9 ay daha büyük. Örki de 40 yaşında ve kentin en genç belediye başkanları arasında.

EN YAŞLI BAŞKAN GÜLSEVER
Denizli’de göreve gelen belediye başkanlarının en yaşlısı ise Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever. 1 Ocak 1953’te dünyaya gelen Gülsever 66 yaşında. Gülsever’i ise Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik izliyor. Çelik, 61 yaşında.

DİĞER BAŞKANLARIN YAŞLARI
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan 55 yaşında. 10 Aralık 1964’te dünyaya gelen Başkan Zolan da genç başkanlar arasında. Ancak, yaşları küçükten büyüğe doğru sıralandığında, 3. genç başkan olarak Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç öne çıkıyor. Sağınç da Avni Örki gibi 40 yaşında, ancak 3 ay daha büyük. 1 Ocak 1976 yılında dünyaya gelen Çivril’in yeni Belediye Başkanı Niyazi Vural’ı, 25 Mart 1976’da dünyaya gelen Babadağ Belediye Başkanı seçilen Ali Atlı izliyor. Her iki başkan da 43 yaşında.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik 45, Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık 46, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan 47, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ve Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ise 48 yaşında.

Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay 1968 yılında dünyaya geldi ve 51 yaşında. Akçay’ı, 52 yaşındaki Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Çoban ve Çardak Belediye Başkanı Hüsnü Yılmaz izliyor.

İtirazlar nedeniyle henüz mazbatasını alamasa da seçimlerin kazananı olan Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek 53 yaşında. Kepenek’i 56 yaşındaki Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan ile Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi takip etti. Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan ise 58 yaşında.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı