REKLAMI GEÇ

Bu ilçelerde seçimler nefes kesti, bıçak sırtı sonuçlar alındı

Bu ilçelerde seçimler nefes kesti, bıçak sırtı sonuçlar alındı

Yerel seçimler, Denizli’nin bazı ilçelerinde tam anlamıyla nefesleri kesti. Son ana kadar adaylar arasında gidip-gelen sonuçlar küçük farklarla alındı. Denizli’de bu durum 5 ilçede yaşandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Nisan 2019 Salı, 18:28

31 Mart Yerel Seçimleri tamamlandı, yankıları ve tartışmaları devam ediyor. Seçim gecesi heyecanın doruğa tırmandığı öyle ilçeler vardı ki, adrenalinin dozu son ana kadar düşmedi.

Honaz, Babadağ, Baklan, Güney ve Bekilli’de nefes kesen bir seçim heyecanı yaşandı. Sandıkların kapanıp, sayımların başlamasıyla birlikte bu ilçelerde başkanlık sürekli el değiştirdi, tablo sürekli güncellendi.

Gecenin sonunda ise ortaya bıçak sırtı sonuçlar çıktı. 5 ilçede de başkanlık çok küçük oy farkları ile alındı.

HONAZ’IN KADERİNİ 8 OY BELİRLEDİ
Denizli’ni en önemli ilçelerinden biri olan Honaz’da seçimlerin kaderini yalnızca 8 oy belirledi. 3 dönemden bu yana ilçede belediye başkanlığı yapan AK Partili Turgut Devecioğlu, CHP’li rakibi Yüksel Kepenek’e 8 oy farkla kaybetti. CHP’li Kepenek 9.389, AK Partili Turgut Devecioğlu ise 9.381 oy aldı.

BAKLAN’DA BAŞKANI 7 OY BELİRLEDİ
Seçimlerin bıçak sırtı tamamlandığı ilçelerden biri de Baklan oldu. Baklan’ın mevcut Belediye Başkanı Yusuf Gülsever sandığa giden seçmenlerin 1.990’ının oyunu aldı. İYİ Partili rakibi Hakan Orhan ise 1.983 oyda kaldı. Bu ilçede başkanı 7 oy belirledi.

BABADAĞ’DA FARK YALNIZCA 17
Seçimlerde birbirine çok yakın sonuçların alındığı ilçelerden biri de Babadağ. Babadağ’da CHP Adayı Ali Atlı 1.720, AK Partili mevcut belediye başkanı Salim Demirezen ise 1.703 oy aldı. İki aday arasında 17 oy farkı oluştu ve bu küçük oran ilçede yönetimin el değiştirmesini sağladı.

GÜNEY’DE FARK 57
CHP’nin seçim sonuçlarına umutlu baktığı ilçelerden biri olan, ancak mevcut başkanın mutlu sona ulaştığı Güney’de de seçimlerin kaderini düşük oy oranı belirledi. Güney’in AK Partili Belediye Başkanı Halil Ayhan 3.655 oyla görevine devam ederken, CHP’li rakibi Mustafa Urtekin 3.598 oyda kaldı. Güney’de seçimin kaderini 57 seçmen belirledi.

BEKİLLİ’DE DE FARK DÜŞÜK
Seçimlerin düşük oy farkıyla sonuçlandığı ilçelerden biri de Bekilli. CHP’nin hayal kırıklığı yaşadığı ilçede sandıkların açılmasının ardından uzun süre CHP’li Aday Türkan Keyik önde gitti, ancak finali AK Parti Adayı Mustafa Çoban yaptı. Çoban 2.490 oyla başkan seçilirken, 66 oy daha az alan CHP Adayı Türkan Keyik seçimlerin kaybedeni oldu. Bekilli’de 66 seçmen başkanlığın el değiştirmesini sağladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı