REKLAMI GEÇ

Bu soruya dikkat” Oyumuzu nerede kullanacağız?

Bu soruya dikkat” Oyumuzu nerede kullanacağız?

Türkiye yarın yerel yönetimleri belirlemek üzere sandığa gidiyor. Peki, nerede oy kullanacağız? Seçmen bilgi kağıdı elimize ulaşmadıysa ne yapacağız? İşte tüm bu soruların cevabı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Mart 2019 Cumartesi, 09:40

Sandığa gitmeden önce nerede oy kullanacağınızı mutlaka öğrenmeniz gerekiyor. Bu bilgileri içeren seçmen bilgi kağıdı eline ulaşmayanlar, YSK’nin internet sitesinden, e-Devlet kapısından veya Seçmen Sorgulama mobil uygulamasından oy kullanacağı yer ve sandık numarasını öğrenebilecek.

KİMLİĞİNİZİ UNUTMAYIN
Sandığa giderken seçmen bilgi kağıdı elinizde olsun ya da olmasın, açık kimliğinizi ortaya koyan kabul edilir bir belgeyi mutlaka yanınızda bulundurmanız gerekiyor. Üzerinde T.C. kimlik numarası olan kimlik kartı, geçici kimlik belgesi, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki bir belgenin yanınızda olması gerekiyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı