REKLAMI GEÇ

Honaz’a başkan olarak atanan Atlamaz bu işi biliyor

Honaz’a başkan olarak atanan Atlamaz bu işi biliyor

Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçimlerin iptal edildiği Honaz’a 2 Haziran’a kadar Belediye Başkanı olarak atanan Vali Yardımcısı Turan Atlamaz, 2003-2009 yılları arasında Çorum Belediye Başkanlığı yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Nisan 2019 Salı, 14:02

Honaz seçimlerinin iptal edilmesinin ardından yeniden sandık başına gidilecek 2 Haziran’a kadar süreci kimin idare edileceği, Vali Hasan Karahan tarafından yapılan atamayla netleşmişti. Vali Karahan, yerel yönetim tecrübesi bulunan Vali Yardımcısı Turan Atlamaz’ı Honaz Belediye Başkanı olarak atamıştı.

YEREL YÖNETİM TECRÜBESİ VAR
Vali Yardımcısı Turan Atlamaz’ın bu göreve getirilmesindeki en büyük etken, yerel yönetim konusunda tecrübesinin bulunması oldu. 1989 yılında Muş kaymakam adayı olarak mesleğe adım atan Turan Atlamaz, aralarında Çameli’nin de bulunduğu bir çok ilçede kaymakamlık yaptı, Erzincan, Amasya, Ankara ve son olarak da Denizli’de vali yardımcılığı görevinde bulundu.

Ancak, Atlamaz’ın Honaz Belediye Başkanlığı’na atanmasının nedeni 2003-2009 yılları arasında Çorum Belediye Başkanlığı yapmış olması.

NASIL BAŞKAN SEÇİLMİŞTİ
Çorum Belediye Başkanı Prof. Dr, Arif Ersoy, görevinden istifa etti ve 2002 yılında yapılan genel seçimlerde Saadet Partisi’nden milletvekili adayı oldu. Başkanın istifasının ardından Çorum Belediye Meclisi bir türlü başkanını seçemedi ve ilde yeniden sandık kuruldu. 23 Mart 2003’te Çorum için yapılan özel seçimde, o dönemde Amasya Vali Yardımcılığı görevini yürüten Çorumlu Turan Atlamaz, AK Parti’nin adayı olarak seçimlere girdi ve rekor bir oyla %51.3 ile belediye başkanı seçildi.

2004’TE YENİDEN ADAY OLDU
2004 yılında yapılan yerel seçimlerde yeniden AK Parti’nin adayı olan Turan Atlamaz, bir kez daha başkan seçildi ve bu görevi 2009 yılına kadar devam ettirdi.

TURAN ATLAMAZ KİMDİR?
30 Haziran 1960 Çorum Mecitözü/Elvançelebi Köyü’nde dünyaya geldi. İlkokulu kendi köyünde okuyan Atlamaz, Devlet Yatılı Okul Sınavlarını kazanarak orta okul ve liseyi Hasanoğlan İlköğretmen Okulu’nda tamamladı. Matematik bölümü olan Atlamaz, yüksek öğrenimine Gazi Üniversitesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler ile başladı, daha sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimini bitirdi.

1989 yılında Muş kaymakam adayı olarak mesleğe ilk adımı atan Atlamaz, Adilcevaz ve Domaniç’te kaymakam vekilliği; Çameli ve Varto Kaymakamlıkları yaptı. Erzincan ve Amasya Vali Yardımcılıklarının ardından siyasete atıldı ve 2003-2009 yılları arasında Çorum Belediye Başkanlığı yaptı. Başkanlığın ardından yeniden vali yardımcılığına dönen Turan Atlamaz, Ankara Vali Yardımcılığı, İlkadım Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. Evli ve üç çocuk babası olan Turan Atlamaz, 2018 yılında Denizli Vali Yardımcısı olarak atanmıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı