REKLAMI GEÇ

Honaz’da 2 Haziran’a kadar ne olacak? Başkanlığı kim yapacak?

Honaz’da 2 Haziran’a kadar ne olacak? Başkanlığı kim yapacak?

Yüksek Seçim Kurulu, kısıtlıların oy kullandığı gerekçesiyle Honaz Belediye Başkanlığı Seçimlerini iptal etti. Bu kararın ardından “2 Haziran’a kadar ne olacak?” sorusu gündeme geldi. Bu sürede belediye başkanı olarak kim görev yapacak?

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Nisan 2019 Cuma, 14:48

Yüksek Seçim Kurulu, uzun süren itiraz sürecinin ardından Honaz seçimlerine ilişkin son noktayı koydu, kısıtlı seçmenlerin oy kullandığının tespitini gerekçe göstererek belediye başkanlığı seçimlerini iptal etti.

Honaz’da seçmen 2 Haziran’da yeniden sandığa gidecek ve yalnızca belediye başkanı seçimi için yeniden oy kullanacak.

2 HAZİRAN’A KADAR BAŞKAN KİM OLACAK?
Honaz’da büyükşehir ile belediye meclis üyelikleri seçimleri tekrarlanmayacak. Ancak, yeni seçilen belediye başkanı olmadığı için belediyede yönetim süreci nasıl işleyecek konusu, gündemin en sıcak konularından biri.

BUHARKENT ÖRNEĞİ
2014’te Aydın’ın Buharkent İlçesi’nde de benzer bir durum ortaya çıkmış, AK Parti ile MHP arasında gidip gelen seçim sonuçları 27 oy farkıyla noktalanmış, YSK tarafından zihinsel engelli 28 kişi ile askerden izne gelen 2 kişinin oy kullandığı tespit edilerek, seçimlerin tekrarlanması kararı alınmıştı.

BUHARKENT’E BAŞKANLIĞI KİM YAPMIŞTI?
Seçimlerin iptal edilmesinin ardından 1 Haziran 2014’te yenilenen seçimlere kadar belediye başkanlığını Aydın Valisi tarafından görevlendirilen Buharkent Kaymakamı devam ettirmişti.

Benzer bir durumun yaşandığı Buharkent örneği üzerinden, Honaz’da 2 Haziran’a kadar süreci kimin götüreceği önümüzdeki günlerde netleşecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı