REKLAMI GEÇ

Honaz’da 2 Haziran’da aynı adaylar yarışacak

Honaz’da 2 Haziran’da aynı adaylar yarışacak

YSK’nın Honaz Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal etmesinin ardından yeni bir süreç başladı. Honaz halkı 2 Haziran’da yeniden sandığa gidecek, siyasi partiler de aynı adaylarla yarışa girecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Nisan 2019 Cuma, 16:29

YSK’nın iptal kararının ardından Honaz 2 Haziran’da bir kez daha seçime gidecek. YSK henüz gerekçeli kararını açıklamadı ancak, ilçe için seçim süreci bitmeden yeniden başladı.

6 ADAY YARIŞMIŞTI
31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Honaz’da 6 aday yarışa girdi. 2 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde de aynı tablo olacak. Siyasi partiler 2 Haziran seçimlerinde aday değişikliğine gidemeyecek, yine aynı adaylarla seçmenin karşısına çıkacak.

CHP’DE YÜKSEL KEPENEK
Honaz seçimlerinde önce sandıktan, ardından da iki itirazdan önde çıkan CHP Adayı Yüksel Kepenek, yine iddialı adaylar arasında yer alacak. CHP Adayı Kepenek, ilçe halkının 9.389’unun oyunu alarak başkan seçilmişti. Ancak, itirazların ardından mazbata beklerken, adaylık sürecine yeniden geri döndü.

AK PARTİ’DE TURGUT DEVECİOĞLU
AK Parti’nin adayı ise mevcut Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu. Devecioğlu, seçimlerin rutin sürecini rakibi Kepenek’in 8 oy gerisinde tamamlamış ve 9.381 seçmenin olurunu almıştı.

DİĞER ADAYLAR
Honaz seçimlerinde Yüksel Kepenek ve Turgut Devecioğlu ile birlikte Vatan Partisi’nden Ahmet Gündüz, Saadet Partisi’nden Nail Şimşek, Demokrat Parti’den Yılmaz Ballı ve Bağımsız Türkiye Partisi’nden de Hakan Cengiz mücadele etmişti.

31 Mart seçimlerinde Vatan Partisi adayı 86, Saadet Partisi adayı 71, Demokrat Parti Adayı 57, Bağımsız Türkiye Partisi Adayı da 29 oy almıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı