REKLAMI GEÇ

Honaz’da heyecan dorukta, pazar günü seçim var

Honaz’da heyecan dorukta, pazar günü seçim var

Yüksek Seçim Kurul tarafından kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı iddiasıyla iptal ettiği Honaz seçimleri tekrarlanıyor. Adaylar ve seçmende heyecan doruğa çıktı, Honazlı seçmenler belediye başkanını seçmek için pazar günü sandığa gidecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Mayıs 2019 Perşembe, 16:17

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin Denizli’de bıçak sırtında geçtiği seçim bölgesi Honaz’da yeniden sandık heyecanı yaşanıyor.

31 Mart’ta yapılan seçimleri 8 oy farkla Millet İttifakı’nın CHP’li adayı yüksel Kepenek kazanmıştı. Aradaki oy farkının çok az olması, AK Parti’yi harekete geçirdi, ilk itiraz İlçe Seçim Kurulu’na geldi. Burada bazı sandıklar yeniden sayıldı, 8 olan oy farkı 3’e düştü.

AK Parti’nin ikinci durağı İl Seçim Kurulu oldu. Buraya yapılan itiraz sonunda geçersiz oylar yeniden değerlendirildi, oy farkı bire düşse de Yüksel Kepenek lehine sonuç değişmedi.

SON ÇARE YSK
İlçe ve İl Seçim Kurullarından bekledikleri sonucu alamayan AK Parti kurmayları, bu kez kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı iddiasıyla Yüksek Seçim Kurulu’nun kapısını çaldı. Burada yapılan değerlendirmede 1 zihinsel engelli ile 7 kısıtlı seçmenin oy kullandığı belirlendi. Oy kullanan kısıtlı seçmenlerin sonucu doğrudan değiştirecek sayıda olması nedeniyle Honaz seçimleri iptal edildi.

YALNIZCA BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ YENİLENECEK
Yüksek Seçim Kurulu, kısıtlı seçmenlerin yalnızca belediye başkanlığı seçimlerinin sonucunu değiştirebilecek nitelikte olması nedeniyle tek seçimi iptal etti, büyükşehir, belediye meclisi ve muhtarlık sonuçlarını onayladı.

PAZAR GÜNÜ YENİDEN SANDIK KURULACAK
Honaz’da iptal edilen seçimlerin yenilenmesi için geri sayım başladı. 2 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek seçimler Cumhur İttifakı’nın AK Partili adayı Turgut Devecioğlu ile Millet İttifakı’nın CHP’li adayı Yüksel Kepenek’in mücadelesine sahne olacak.

Pazar günü sandıktan çıkacak isim, bir sonraki seçimlere kadar Honaz’ı yönetecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı