REKLAMI GEÇ

Honaz’da seçim heyecanı sürüyor

Honaz’da seçim heyecanı sürüyor

Ak Parti’nin Honaz İlçe Seçim Kurulu’na yaptığı itirazın kabul edilmesinden sonra başlayan sayımlara ara verildi. Sayım işlemleri bugün saat 13:00’den sonra tekrar devam edecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Nisan 2019 Çarşamba, 09:12

Honaz’da kıran kırana geçen belediye başkanlığı seçim yarışı Ak Parti’nin seçim kuruluna yaptığı itiraz nedeniyle yeni bir boyut kazandı.

İtirazın seçim kurulu tarafından kabul edilmesi ile 80 sandıktan 41’inin tekrar sayılması kararlaştırıldı. Yapılan çalışmalar ile sayım işlemleri dün gece yarısına kadar devam etti ve sonlandırıldı. Sayım çalışmalarına bugün saat 13:00’ten sonra tekrar devam edileceği öğrenildi.

HONAZ’DA SEÇİM
22 bin 602 seçmenin bulunduğu ilçede 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde 80 sandıkta oy kullanılmış mevcut belediye başkanı Ak Parti adayı Turgut Devecioğlu 9381 oy alırken CHP adayı Yüksel Kepenek 9389 oy alarak 8 oy farkla seçimin kazananı olmuştu.

Seçimde geçici sonuçların belirlenmesinin ardından Adalet ve Kalkınma Partisi Honaz İlçe Başkanı Mesut Türkoğlu seçim sonuçlarına itiraz ederek ilçe seçim kuruluna başvurmuştu.

İlçe seçim kurulu başvuruyu değerlendirdi ve yapılan itirazı haklı buldu. Seçim kurulu ilçe oy kullanılan 41 sandıkta oyların yeniden sayılmasına karar verdi.

Tutanaklarla il seçim kuruluna teslim edilen oylar şimdi yeniden sayılacak. Hem Ak Parti kurmaylarının hem de CHP kurmaylarının il seçim kuruluna gittiği ve sayım işlemlerini takip ettikleri öğrenildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı