REKLAMI GEÇ

Honaz’da son sözü seçmen söyleyecek, yarın seçim var

Honaz’da son sözü seçmen söyleyecek, yarın seçim var

Honaz, yarın iptal edilen belediye başkanlığı seçimleri için yeniden sandığa gidiyor. 21.810 seçmen 31 Mart’ta seçemedikleri başkanı belirlemek için tercihlerini kullanacakları oylarla ortaya koyacak. Pazar günü Honaz’da biri seyyar olmak üzere 79 sandık kurulacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Haziran 2019 Cumartesi, 10:06

31 Mart seçimlerinin Denizli’de en kritik bölgesi Honaz’dı. Cumhur İttifakı Adayı AK Partili Turgut Devecioğlu ile Millet İttifakı Adayı CHP’li Yüksel Kepenek arasında kıran kırana geçen yarışın az bir oy farkı ile Kepenek olmuş, yapılan itiraz nedeniyle seçimler iptal edilmişti.

Seçim iptal kararından bu yana atanan Vali Yardımcısı tarafından yönetilen Honaz Belediyesi yarın yeni başkanını bulacak.

21.810 SEÇMEN VAR
Honaz seçimleri kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı iddiasıyla yenileneceği için seçmen listelerinde kontroller gerçekleştirildi ve bazı isimler çıkarıldı. Honaz’da 21.810 seçmen sandığa gidecek, yalnızca belediye başkanlığı seçimleri için tercihlerini ortaya koyacak.

79 SANDIK KURULACAK
Honaz’da yenileme seçiminde 79 sandık kurulacak. Bu sandıkların biri seyyar olacak, ikisi de cezaevinde bulunacak. 76 sandık ise ilçe genelindeki seçim bölgelerinde kurulacak.

OY KULLANMA İŞLEMİ SAATLERİ AYNI
Honaz’da oy kullanma işlemi 31 Mart seçimlerinde olduğu gibi saat 08.00’de başlayacak. Seçmenler bağlı bulundukları bölgelerde sandığa gidecek ve oylarını kullanacak. İlçede sandıkları saat 17.00’de kapanacak. Saat 17.00’ye geldiğinde oy kullanmak için sırada bekleyenler varsa bunların işlemlerini tamamlaması beklenecek.

Saat 17.00’de sandıkların kapanmasının ardından önce oyların tasnifi, ardından da sayımı gerçekleştirilecek.

İlçede seçimlerin yalnızca belediye başkanlığı için yapılacak olması nedeniyle sayımların kısa sürede tamamlanması ve resmi olmayan kesin sonuçların alınması bekleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı