REKLAMI GEÇ

İlçe Seçim Kurulu’ndan emniyete “ikna timi” talimatı

İlçe Seçim Kurulu’ndan emniyete “ikna timi” talimatı

CHP Merkezefendi İlçe Teşkilatı tarafından bazı AK Partililerin müşahit kartlarını boyunlarına asarak ikna timi oluşturdukları itirazının ardından harekete geçen Merkezefendi 2. İlçe Seçim Kurulu, Emniyet Müdürlüğü’ne yazı gönderdi, gereğinin yapılmasını istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Mart 2019 Pazar, 12:23

Denizli’de oy kullanma işlemleri başlamasının ardından ilk itiraz CHP Merkezefendi İlçe Teşkilatı’ndan gelmiş, İlçe Başkanı Tolga Varlıker, Lütfi Ege Anadolu Lisesi ve Reşat Vural İlkokulu’nda müşahit kartlarını boyunlarına asmış ve ikna timi olarak çalışan Ak Partililerin tespit edildiğini söylemişti.

Varlıker’in itirazı üzerine Merkezefendi 2. İlçe Seçim Kurulu seçim yasalarını hatırlatan bir karar aldı ve Emniyet Müdürlüğü’ne ileterek, gereğinin yapılmasını istedi.

Seçim Kurulu’ndan yapılan açıklamada devam eden Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde oy kullanılan binalarda bina sorumluları tarafından telefonla seçim kuruluna yaptığı itiraz üzerine, ilgili kanun maddesi hatırlatıldı, “Sandığın konulduğu bina, yapı ve bunların müştemilatında hiç kimse, başkalarının görebileceği şekilde bir siyasi parti veya adaya ait rozet, amblem veya benzeri işaretler ya da propaganda amaçlı yayınlar taşıyamaz, yazılı, sözlü veya görüntülü propaganda yapamaz. Bu fıkra hükümlerine uymayan kişiler kolluk güçleri tarafından uzaklaştırılır” denildi.

Kanun kapsamında seçim kurullarının görevlerinin ve sorumluluklarının da hatırlatıldığı yazıda, “Seçim işlerinin acele ve günlü oluşu nedeniyle harhangi bir gecikmeye ve aksaklığa meydan verilmemesi, verildiği taktirde ilgililer hakkında yasa gereğine başvurulacağı önemli rica olunur” ifadelerine yer verildi, emniyet güçleri göreve çağrıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı