REKLAMI GEÇ

Partisinin oylarını 4’e katladı

Partisinin oylarını 4’e katladı

Yerel seçimler tamamlandı, yankıları sürüyor. Kazananlar mazbatayı beklerken, az farkla kaybedenler itiraz süreçlerini devre soktu. Bir de seçimin sessiz adayları vardı. Bunlardan biri de DSP’nin Pamukkale Belediye Başkan Adayı Yusuf Urem. Urem, partisinin bir önceki seçimde aldığı oyları 4’e katladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Nisan 2019 Perşembe, 10:27

31 Mart Yerel Seçimleri tamamlandı. Birçok seçim bölgesinde itirazlar nedeniyle süreç nihayete erdirilemezken, üzerinde tartışma olmayan seçim bölgelerinden diri de Pamukkale.

Pamukkale’de Cumhur İttifakı’nın AK Partili Adayı Avni Örki seçimlerin kazananı oldu. 9 bin 152 oy daha az olan Millet İttifakı’nın CHP’li Adayı Ahmet Divarcı seçimlerin kaybedeni oldu.

DSP PAMUKKALE’DE YUSUF UREM İLE YARIŞTI
Pamukkale seçimlerini ilginç kılan isimlerden biri de DSP’nin adayı Yusuf Urem oldu. Kitapçılık yapan ve farklı bir seçim stratejisi izleyen Yusuf Urem dikkat çeken bir oy oranına ulaşamasa da partisi adına önemli bir oy oranına ulaştı.

BİR ÖNCEKİ SEÇİME GÖRE 4 KATI OY ALDI
2014 yerel seçimlerinde Abdülbaki Yıldız ile seçime giren DSP, 265 oy alabilmişti. DSP bu kez Pamukkale’de Yusuf Urem ile yola çıktı. Urem 898 seçmenin olurunu alabilse de bir önceki seçimlere oranla partisinin oylarını 4 kat artırmış oldu.

DİĞER SEÇİM BÖLGELERİNDE DSP OYLARI
DSP, Çal dışında diğer seçim bölgelerinde umduğunu bulamadı. Emin Çetin ile Merkezefendi’de 506 oy alan parti, Bekilli’de Hasan Hüseyin Dede ile 12, Bozkurt’ta Musa Gürsoy ile 25, Buldan’da Rıdvan Keser ile 100, Sarayköy’de Baran Devacan Çobanoğlu ile 42, Serinhisar’da Ayhan Özel ile 9, Tavas’ta da Volkan Çobanoğlu ile 146 oy alabildi.

DSP, Çal’da sevilen bir isim olan eski belediye başkanlarından Hasan Gündüz ile seçime girdi ve önemli bir oy oranına ulaştı. Gündüz aldığı 3 bin 187 oyla yüzde 23.9’luk oran getirdi. Ancak, Gündüz’e bu sonuç başkanlık için yeterli olmadı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı