REKLAMI GEÇ

YSK, Baklan, Babadağ ve Güney itirazlarını reddetti, başkanlar onaylandı

YSK, Baklan, Babadağ ve Güney itirazlarını reddetti, başkanlar onaylandı

Yüksek Seçim Kurulu’nun itirazlara yönelik karar süresi sona erdi. Kurul Denizli ile ilgili itirazları da karara bağladı. YSK, Honaz için 2 Haziran’da tekrar seçim yapılması kararı alırken, Baklan, Babadağ ve Güney için yapılan itirazları reddetti. Böylece bu üç ilçede seçilen başkanların, başkanlıkları da tescillenmiş oldu. Baklan’da Yusuf Gülsever, Babadağ’da Ali Atlı, Güney’de ise Halil Ayhan belediye başkanı seçilmişti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Nisan 2019 Cumartesi, 17:46

31 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçimleri sonrasında siyasi partiler İlçe Seçim Kurullarına itirazlarını gerçekleştirmiş ve bu süreç 2 Nisan’da sona ermişti.

İlçe Seçim Kurullarına yapılan itirazların ardından kararlara yönelik itirazlar da 1 gün içerisinde yani 5 Nisan’da İl Seçim Kurulu’na yapılmıştı. İl Seçim Kurulu da yine 2 gün içerisinde itirazları karara bağladı.

Süreç bundan sonrası için seçim işleri kapsamında en yüksek merci olan Yüksek Seçim Kurulu’na geçti. Burada da İl Seçim Kurulları kararlarına 8-9-10 Nisan tarihleri arasında itiraz edildi. YSK’da itirazların karara bağlanması ve kesin sonuçları açıklanması için belirlenen 3 günlük süre, saat 17.00 itibariyle sona erdi.

YSK, karar sürecinin tamamlanmasıyla Denizli’de merakla beklenen Baklan, Babadağ ve Güney itirazlarını da karara bağladı. Kurul bu bölgeler için yapılan itirazları da reddetti.

Böylece bu üç ilçede seçilen başkanların, başkanlıkları da tescillenmiş oldu. Baklan’da Yusuf Gülsever, Babadağ’da Ali Atlı, Güney’de ise Halil Ayhan belediye başkanı seçilmişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı